10 érdekesség Mark Zuckerbergről


10 érdekesség Mark Zuckerbergről – te tudtad ezeket a Facebook atyjáról?

1. Mark Zuckerberg minden idők legfiatalabb milliárdosa. 25 évesen lett milliárdos, jelenleg pedig a világ 6. leggazdagabb embere. 

2. Mark és felesége, Priscilla Chan kislányuk, Maxima születésekor a birtokukban lévő Facebook részvények 99 százalékát (ami kb. 45 milliárd dollárt ér) jótékonysági célokra ajánlották fel.

3. A Facebook azért lett kék színű, mert Mark Zuckerberg színvak, keveri a piros színt a zölddel, a kék árnyalataival viszont nincs problémája.

4. Egy átlagos Facebook felhasználónak 130 ismerőse van.

5. Mark Zuckerberg 20 évesen egy vele készült interjúban azt nyilatkozta: amikor elindították az oldalt, azt remélték, hogy kb. 400-500 felhasználójuk lesz. Ezt a tervet “kicsit” sikerült túlszárnyalni 🙂

6. Mark Zuckerberg egész jól beszél mandarin nyelven. Azért tanulta meg, mert a felesége, Priscilla rokonai közül többen nem tudnak angolul, és csak így tud velük kommunikálni. 

8. Az USA-ban végeztek egy felmérést, amelyből az derült ki, hogy a válások egyharmadánál a Facebook is szerepet játszott. (Mielőtt azonban szidni kezdenénk a Facebookot, azt is hozzá kell tenni, hogy sok házasság a Facebook nélkül létre sem jött volna!)

9. Egy átlagos napon 600.000 esetben próbálkoznak fiókok feltörésével a Facebookon.

10. Marck Zuckerberg kutyája igazi sztárnak számít. Beast-nek (Szörnyeteg), a magyar pulinak jelenleg több, mint 2 millió lájkolója van a Facebookon. Gazdái rendszeresen osztanak meg róla jópofa képeket, de mindent visz az a kép, amelyen Beast teljesen beleolvad a környezetébe:

20160502zuckerberg-lathatatlan-pulijaert-tizezrek-rajonganak

 

Gömöry Kati

Gömöry Kati, a MarketingMánia marketing tanácsadója, a marketing fekete báránya.
Kisvállalkozóknak mutatja meg, hogyan lehet hatékonyan használni az online marketing eszköztárát.
Oszd meg, ha tetszett!
Share

1 Hozzászólások

Takács Gergely (#)

A 2. pont mindent visz, követendő példa! Sokan állítják, hogy gazdagság egyik legnagyobb előnye, hogy így tud igazán segíteni az ember másokon.

2016. december 23. 13:40 Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.