11 alkalmazás, amit a Facebook posztoláshoz használok

11 alkalmazás, amit a Facebook posztoláshoz használok

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a Facebook posztolás nem csupán a szöveg megírásáról szól, hanem képeket, illusztrációkat is szokás készíteni hozzá, és abban is biztos vagyok, hogy neked is vannak kedvenc alkalmazásaid, amelyeket előszeretettel használsz a mindennapok során. Ebben a blogbejegyzésben összegyűjtöttem 11 olyan alkalmazást, amelyeket én is nap mint nap használok, és rendkívül hasznosnak tartok. Lássuk is őket!

Szívesen kiszerveznéd, profira bíznád a Facebook és Instagram posztírást? Nézd meg posztírás szolgáltatásunkat! >>>

 

Canva

canva.com

A Canva a legnépszerűbb grafikai (képszerkesztő) alkalmazás, amely nemcsak a közösségi média posztok elkészítésében, hanem rengeteg más területen is segítségedre lehet: pl. szórólapok, szöveges anyagok, borítóképek, bannerek stb. készítéséhez. A lehetőségek száma lassan már végtelen, érdemes időt szánni a feltérképezésükre. Most azonban maradjunk a Facebook (vagy egyéb közösségi média) posztoknál! Napi szinten használom az alkalmazást a posztokhoz szükséges képek, montázsok készítéséhez. Sokat segít, hogy saját elemeket is fel lehet tölteni, és ezek mindig rendelkezésre állnak, ahogy az elmentett munkák is. Így nem kell újra és újra elkészíteni az egyes képtípusokat, és a szükséges logót is pillanatok alatt elő tudom varázsolni. A Canva saját sablon- és képtárában pedig mindenki megtalálja a szükséges képeket, illusztrációkat és egyéb elemeket. Ezek jó része persze fizetős, de ha valaki nem szeretne előfizetni a Canva Pro-ra, anélkül is kiválóan használható az alkalmazás.

VistaCreate (előzőleg: Crello)

Crello.com

A Canvához nagyon hasonló grafikai alkalmazás. Mivel én már nagyon megszoktam a Canvát, és szeretek vele dolgozni, így nem áll szándékomban átpártolni máshova, viszont előszeretettel használom a Crellót, ha valami újdonságra vágyom, illetve ha animált illusztrációkat készítek, ebben ugyanis szerintem a Crello túlszárnyalja a Canvát.

 

Remove.bg

remove.bg

Időnként szükség van a képek hátterének eltávolítására, átlátszóvá tételére, pl. amikor egy terméket szeretnék elhelyezni úgy egy illusztráción, hogy ne legyen fehér vagy színes a háttere. Ehhez ma már véletlenül sincs szükség Photoshop tudásra, hiszen vannak alkalmazások, amelyek segítségével ez másodpercek alatt megoldható. Több ilyen alkalmazást is kipróbáltam, és ezek közül ez az egyszerű kis program lett a befutó. Csak töltsd fel a képet, és 1-2 másodperc múlva már el is távolítja a hátteret. Szépen dolgozik, a képek többségével tökéletes munkát végez.

Ipiccy

Ipiccy.com

Fotók egyszerűbb szerkesztésére, montázsok készítésére szoktam használni. Sok ilyen alkalmazás van, nekem ez az egyik kedvencem ezek közül. Általában persze a Canvát használom, de van itt néhány plusz funkció, ami miatt kedvelem ezt az oldalt.

Pixabay

pixabay.com

A kedvenc ingyenes stockphoto oldalam, ahol az esetek többségében megtalálom a szükséges fotókat. Ha saját fiókot hozol létre, akkor elmentheted a kedvencek közé azokat a képeket, amelyeket később használni szeretnél, így nem kell újra és újra keresgélni. Az oldal magyarul is használható, így azok számára is jó megoldás, akik nem tudnak angolul.

Freepik

freepik.com

Tulajdonképpen hosszasan sorolhatnám a fizetős és ingyenes stockphoto oldalakat, amit most nyilván nem szeretnék megtenni (ha az ingyenesekre vagy kíváncsi, akkor ezt a cikket nézd meg), viszont megemlítem egy másik kedvencemet, a Freepik-et. Míg a Pixabay inkább fotókban erős, a Freepik-en remek illusztrációkat lehet találni. Ha jogtiszta képekre, illusztrációkra van szükséged, itt mindenképpen érdemes körülnézni és válogatni az ingyenes, illetve fizetős tartalmak között..

Piliapp

Piliapp.com

Itt megtalálod összegyűjtve a Facebook emojikat, a Facebook posztoknál megnyitható emoji-tárhoz képest van némi különbség, egyes emojik csak itt találhatók meg. Van, amikor nincs türelmem a Facebookon keresgélni, ilyenkor csak megnyitom ezt az applikációt, ahol könnyebb áttekinteni a lehetőségeket, majd könnyedén be tudom másolni a posztba a kiválasztott reakciójeleket. Néha előfordul, hogy régi, “fekete-fehér” szimbólumokra van szükségem (pl. hírlevélbe), azokat a Szöveg szimbólumok menüpontban szoktam megkeresni..

Pagemodo (update: megszűnt)

Pagemodo.com

A segítségével poszt-dizájnokat, hirdetéseket illetve borítóképeket tudsz készíteni, sőt közvetlenül posztolhatod is ezeket az alkalmazásból. (Ez utóbbi funkciót én nem szoktam használni, általában a Creator Studio-ból posztolok, biztos, ami biztos.)

Buffer

buffer.com

Számos olyan alkalmazás létezik, amely segít abban, hogy egyszerre több közösségi oldalra is posztolhass egyetlen felületről. Amennyiben erre van szükségem, a Buffert szoktam használni, mivel egyszerű és nagyszerű, könnyen és egyértelműen használható. Ha nem akarsz túl sok felületre posztolni, akkor ingyenesen is megúszható.

Urstyle

Urstyle.fashion

Emlékszel még a Polyvore alkalmazásra, amellyek szuper ruha (és lakberendezési) montázsokat lehetett készíteni? Igen, én is imádtam, sokszor órákig is elszórakoztam a ruhamontázsok készítésével, de persze a munkához is rendszeresen használtam. Sajnos, 2018-ban mintegy 20 millió felhasználójának nagy szomorúságára az oldal megszűnt, és ma már egy webshop pöffeszkedik a helyén. Úgy gondolom, még egy ilyen szuper oldal nem lesz már, de mint minden jól működő, népszerű alkalmazásnak, így természetesen a Polyvore-nak is voltak és vannak epigonjai. Az Urstyle nevű oldal például egészen jó alternatívát kínál a ruhamontázsok készítésére, sőt bizonyos szempontból jóval egyszerűbb a használata, mint a Polyvore-é volt (nagyon könnyű például a saját elemek felvitele a rendszerbe), bár a felhasználható elemek terén jóval szerényebb a kínálat. Ha viszont szívesen készítenél ruhamontázsokat, mindenképpen érdemes esélyt adnod ennek az oldalnak!

HTML Color Codes

html-color-codes.info

Időnként szükség lehet arra, hogy megtudd egy konkrét szín HTML színkódját. Például ha szeretnél egy illusztrációt a logód színéhez igazítani, akkor nem hátrány, ha tisztában vagy a színkódokkal. Ebben segít ez a kis alkalmazás. Csak töltsd fel a képet, bökj rá a kép egy pontjára, és máris láthatod a kívánt színkódot.

Szívesen kiszerveznéd, profira bíznád a Facebook és Instagram posztírást? Nézd meg posztírás szolgáltatásunkat! >>>

 

Oszd meg, ha tetszett!
Share

 

2 hozzászólás

  1. Megint egy klassz összeállítás, köszi Kati!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Töltsd le ingyenesen a 2023-as Marketingnaptárt!
This is default text for notification bar