7 fontos újdonság a Facebook csoportokban


Az utóbbi hetekben több fontos változás történt a Facebook csoportokban, amelyek szépen lassan, fokozatosan megjelentek mindenkinél. Ezeket foglalom össze a cikkben:

1. Facebook oldal és Facebook csoport összekapcsolása

A Facebook lehetőséget nyújt arra, hogy Facebook oldalunkat összekapcsoljuk a Facebook csoportunkkal. Így egyértelművé válik egy-egy csoport “hovatartozása”, és a Facebook oldalunk nevében tudunk posztolni a kapcsolt csoportba.

2. Csoportok összekapcsolása

Őszintén szólva én már ezer éve vágytam egy ilyen funkcióra, hiszen van egy több mint 70 csoportból álló hirdetőscsoport-hálózatunk, és eddig csak úgy tudtuk megoldani az ajánlást, hogy rögzített posztban kitettük a csoportok listáját, de általában nem akartuk erre “pazarolni” a rögzített posztot, hiszen oda általában saját hirdetést tesz az ember.

Na, most ennek a dilemmának vége, hiszen a Facebook lehetővé teszi a kapcsolt csoportok megjelenítését. És hogy miért is jó ez nekünk? Azért, mert aki belépett az egyik csoportunkba, azonnal látni fogja a többi lehetőséget is, vagyis a többi csoportot, ahova szintén beléphet. Mi imádjuk ezt a funkciót! És amelyik csoportban már beüzemeltem, érezhető a változás, a kapcsolt csoportokba is több jelentkező érkezik.

Egy közismert példa a KKV marketing csoport, nekik is többféle csoportjuk van, amit én pl. nehezen tudtam nyomon követni, de így már egyértelmű minden:

Forrás: KKV marketing csoport

3. Jelentkezők szűrése automatikus csatlakozási kérdésekkel

Ez a funkció azért hasznos, mert az automatikus kérdések segítségével szűrni tudod a belépni szándékozókat. Például nálunk az ügyfélcsoport esetében elő szokott fordulni, hogy valaki nem a vásárláskor feltüntetett nevével akar belépni, és mivel a csoportunk nem titkos, hanem zárt, így sokszor jelentkezik olyasvalaki is a csoportba, aki nem ügyfél. Ezt a problémát oldják meg a csatlakozáskor megjelenő automatikus kérdések.

4. Eltávolított emberek tartalmainak takarítása

Előbb-utóbb minden csoportadmin eljut oda, hogy kénytelen lesz megválni egy-két csoporttagtól. Most a Facebook azt is lehetővé teszi, hogy ne csak egyszerűen eltávolítsd az adott tagot a csoportból, hanem a posztjait is ki lehet törölni utólag. Ez nagyon hasznos, ha pl. éppen azért kellett eltávolítani az embert, mert telespammelte a csoportot. 

5. Posztok időzítése

Ez is régóta hiányzott már a csoportokból, végre már erre is van lehetőség: lehet posztot időzíteni a Facebook csoportokban. 

6. Statisztikák

Mióta vágyunk már a csoportokban is a részletes statisztikákra! Most már itt van nekünk a Group Insights, amelynek segítségével sok hasznos információt láthatunk a csoportjainkról. A Csoport elemzési adatai menüpontban találod.

7. Marketplace

A Facebook egyik újdonsága az apróhirdetési felület, a Facebook Marketplace. És hogy mi köze van ennek a csoportokhoz? Nos az, hogy a Facebook csoportokban lévő eladó tárgyakat egyetlen kattintással meg tudod osztani a Marketplace-en is, ami egy újabb esély az eladásra.

Oszd meg, ha tetszett!
Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.