Csillagozás és értékelések eltüntetése a Facebook oldalról

Csillagozás és értékelések eltüntetése a Facebook oldalról

Sok kisvállalkozó életét keserítik meg a Facebook oldalon lévő csillagok és értékelések, hiszen sok esetben egyáltalán nem tükrözi a valóságot az adott értékelés, és igazságtalanul rontja a vállalkozás hírnevét.

Ilyenekre gondolok:

Facebook oldal troll értékelés

Sajnos mint látod, az ilyenek fel sem fogják, hogy mit csinálnak, és még azt is hiszik magukról, hogy milyen viccesek 🙁

Emlékeztetőül: Talán neked is rémlik, hogy pár éve még tét nélkül lehetett szívatni másokat és jól leértékelni az oldalukat, mert az adott oldal adminisztrátora sem láthatta azt, hogy ki értékelte az oldalt. Aztán később fordult a kocka, az értékelést elkövető személyek láthatóvá váltak, de még így is nagyon sok példa van arra sajnos, hogy unatkozó, odatévedő, teljesen irreleváns emberek értékelik negatívan az oldalt. Olyan emberek, akiknek a leghalványabb közük sincs a céghez, és hiába tesz meg mindent a cégvezető azért, hogy maximális legyen a pontszám, ha az ilyen – már elnézést, de – idióták egy laza csuklómozdulattal elcsesznek mindent.

Saját példám: tavaly írtam egy Facebook posztot az oldalamra. Ez a poszt Rubint Rékáról szólt, aki épp egy drága Alakreform-tábort szervezett, ami miatt rengetegen támadták őt a neten. A posztban azt írtam le, hogy miért ne árulhatna olyasmit, amire van igény. A vállalkozó követőim természetesen tökéletesen értették a poszt mondanivalóját, nem is velük volt a gond, hanem egy Rubint Réka-gyűlölő csoport tagjaival, akik a jó Isten tudja, hogyan tévedtek oda az oldalra. Onnantól kezdve napokig kínlódtam azzal, hogy töröljem a kommentjeiket, tiltsam őket az oldalról, viszont sajnos le is értékelték az oldalamat, amit felháborítónak találtam, mert ezeknek az embereknek semmi közük sem volt a marketinghez, egyszerűen csak élvezetet találtak a gyűlölködésben (érdemes megnézni a csoportjukat, a folyamatos mocskolódás megy benne, szörnyű lehet így élni, hogy ez tölti ki az életüket) és fel sem fogták, hogy miről szól a poszt. Ez után döntöttem el, hogy eltüntetem az oldalamról az értékeléseket.

Akkor ez még nem is volt olyan egyszerű dolog, csak úgy volt rá lehetőség, hogy új kategóriát kellett választani az oldalamnak, olyat, ahol nincsenek értékelések.

Most viszont már sokkal könnyebb a helyzet: a Beállításoknál egyszerűen ki vagy be lehet kapcsolni a Véleményezést.

Kattints ide: Beállítások / Oldal módosítása

Ha már ott van a Facebook oldaladon ez a funkció, akkor a Véleményeket megtalálod a lapfüleknél, ha nincs, akkor a Lapfül hozzáadására kattintva tudod hozzáadni.

Nagyon egyszerűen kikapcsolhatod, vagy bekapcsolhatod. Bármikor módosíthatod, csak rá kell kattintanod a Ki / Be gombra.

A Lapfülek sorrendje is könnyen módosítható a drag and drop (fogd és vidd) módszer segíségével, vagyis az egereddel tudod mozgatni az egyes lapfül-elemeket a megfelelő helyre.

 

5 hozzászólás

 1. Burai Barbi szerint:

  Sajnos valóban vannak olyan emberek, akik minden józan megfontolás nélkül, pusztán szórakozásból teszik meg az értékelést, nem belegondolva, hogy ezzel mennyit árthatnak. Nehéz eldönteni, hogyan kezeljük ezeket az eseteket, de köszönöm,hogy egy újabb lehetőséget adtál a kezembe.

 2. Taupert Szilvia szerint:

  Nagyon hasznos cikk! Van kérdésem: Ha kikapcsolom a véleményeket, az összes vélemény eltűnik? Vagy kikapcsolt állapotban lehet azt az esetleges troll véleményt egymagában törölni, majd vissza lehet állítani a láthatóságot?
  Nekem még minden rendben, de fel kell készülni mindenre. Kössz a választ.
  Szilvia

  • Gömöry Kati szerint:

   Kedves Szilvia! Sajnos arra nincs mód, hogy töröld a troll véleményeket, kikapcsolt állapotban sem 🙁 Érdemes minél több pozitív véleményt gyűjteni, és akkor mások is látják, hogy a trollban van a hiba, nem a céggel van a gond…

 3. BatAni szerint:

  Arra nem találok megoldást, hogy a véleményeket hogy lehet “rangsorolni”. Kaptunk egy rossz értékelést, amely után hiába jönnek a jók, folyamatosan a rossz van elől. Látom, hogy a leghasznosabb szerint rangsorolja a fb a véleményeket, de erre létezik valami megoldás, hogy az az értékelés hátrébb kerüljön? Mitől lesz hasznos egy értékelés?
  Köszönöm előre is a választ!

  • Gömöry Kati szerint:

   Üdv! Sajnos ez nagyon bosszantó 🙁 A vélemények sorrendje nem változtatható, de próbálhattok kicsit rásegíteni: a pozitív értékelésekhez szóljatok hozzá, alakuljon ki alattuk kisebb párbeszéd, legyen rajtuk minél több lájk. Így ezek fognak fontosabbnak tűnni a Facebook szemében is, és esélyes, hogy előrébb fognak kerülni. Kérd meg az ismerőseidet, hogy lájkoljanak, kommenteljenek egy-egy pozitív értékelés alá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük