Hogyan működik az “Eladó tárgy” funkció?

Hogyan működik az “Eladó tárgy” funkció?

Magyar csoportokban még nem találkoztam vele, de bizonyára hozzánk is megérkezik majd. Egyelőre ingyenes az “Eladó tárgy” funkció a Facebook csoportokban. Bemutatom a működését, hiszen akár már most is használhatod, ha külföldi csoportokban árulsz.

A Facebook csoport új funkciója az új bejegyzés írásánál szembetűnően, zöld színnel kiemelve ott van az Eladó tárgy funkció.

facebook csoport termék eladása funkció 1

Ahogy az nevéből is következik, adás-vétel témájú, apróhirdetős csoportokban lehet a leginkább hasznát venni, de az emberi kreativitás sok mindent kihozhat ebből a lehetőségből is. Nem kötelező ezt a módot használni a hirdetésed feltöltésére, ez csak egy lehetőség.

Ha belekattintasz a mezőbe, máris megjelenik a kitöltendő felület:

facebook csoport termék eladása funkció 2

Az ár egyenlőre dollárban adható meg.

Készítettem egy fiktív hirdetést, hogy láthassuk, hogyan néz ki élesben.

facebook csoport termék eladása funkció 3

És a csoport falán így fog kinézni hirdetés:

facebook csoport termék eladása funkció 4

Valamint egy praktikus funkciója is van, felül mutatja a hirdetéseidet az “Eladó” típusú bejegyzéseid-nél. Így sokkal könnyebb megtalálni, szerkeszteni, vagy ha már sikerült nyélbe ütni az üzletet, akkor lejárttá tenni a hirdetést. Ez megkönnyíti az eladók és a csoportadminok dolgát is, már feltéve, ha használják is az eladók ezt a lehetőséget. Így néz ez ki:

facebook csoport termék eladása funkció 5

A hirdetéshez egyébként több kép is feltölthető, nem csak egy.

A jobb oldalsávban is feltűnnek új lehetőségek a funkció megjelenésével:

facebook csoport termék eladása funkció 6

A tudnivalókat sajnos csak angolul olvashatjuk, bár gyakorlatilag csak arról van benne szó, hogy a Facebook nem vállal felelősséget az adásvételekért.

Lehetőség van az értékelésre is – nyilván szeretné tudni a Facebook, hogy az új funkció mennyire nyeri el a felhasználók tetszését.

facebook csoport termék eladása funkció 7

Amire kíváncsi vagyok: vajon hogyan akarják ezt a funkciót fizetőssé tenni? És vajon egy csoport adminjának lesz-e beleszólása abba, hogy milyen reklámok jelenjenek meg a csoportjában? Vagy talán el sem jut ebbe a fázisba a történet? Az biztos, hogy nem ok nélkül találták ki ezt a lehetőséget, és nagyon valószínű, hogy nem a felhasználói élményt akarják javítani egy ingyenes felület (csoportok) fejlesztésével. A fejleményekről természetesen beszámolunk majd.

 

3 hozzászólás

  1. […] Korábban, ebben a cikkben már írtam erről: az Eladó tárgy funkció a Facebook csoportokban elérhető, de az említett cikk születésekor magyar csoportokban még nem volt látható. Az utóbbi napokban egyre több Facebook csoport admin találkozhat a csoportjaiban a lehetőséggel, hogy jóváhagyhassa az új funkciót. […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük