Eladó tárgy funkció már a magyar Facebook csoportokban is

Eladó tárgy funkció már a magyar Facebook csoportokban is

Korábban, ebben a cikkben már írtam erről: az Eladó tárgy funkció a Facebook csoportokban elérhető, de az említett cikk születésekor magyar csoportokban még nem volt látható. Az utóbbi napokban egyre több Facebook csoport admin találkozhat a csoportjaiban a lehetőséggel, hogy jóváhagyhassa az új funkciót.

Csoportodba belépve ezt fogod látni:

adásvételi

 

 

Csak kattints az Állíts be további funkciókat gombra, és máris aktiváltad. 

2

 

 

 

Idézzük fel, mire is jó ez a funkció!

Az Eladó tárgy funkciónak nyilván a hirdetős Facebook csoportokban van értelme. Persze ennek használata nem kötelező, a hagyományos módon is hirdethetsz.

Az új bejegyzés írásánál zöld színnel kiemelve találod az Eladó tárgy funkciót:

facebook csoport termék eladása funkció 1

A hirdetés felépítése:

– a hirdetés címe,

– ár, 

– leírás,

– fényképek,

– átvételi lehetőség.

Elterjedésével talán mérséklődik végre az a hatalmas katyvasz, ami a csoportokban lenni szokott, és végre nem kell könyörögniük a vevőknek az árukkal kapcsolatban a fontos részletekért.

További fontos funkciója, hogy a csoportban felül találod a hirdetéseidet, és ha eladtad, egy gombnyomással lejárttá teheted.

facebook csoport termék eladása funkció 3

A Facebook ígérete szerint az elkövetkező hónapokban fejleszteni fogja ezeket az új funkciókat, hogy még inkább segítsék az eladós csoportok közönségét abban, hogy könnyebben tudjanak egymással kapcsolatba lépni, keresni és böngészni. 

A valósághoz inkább az állhat közelebb, hogy a Facebook veszettül keresi a lehetőséget, hogyan tudna hasznot realizálni a csoportokon is. Ami engem kb. 100 db Facebook csoport adminjaként igazán érdekel, hogy mit tesz a FB azért, hogy én is hasznot tudjak húzni belőle. Hamarosan kiderül, természetesen folyamatosan tájékoztatlak benneteket.

Azzal, hogy a Facebook bevezette ezt az új funkciót, remélhetőleg azok a Facebook szagértők is csendben maradnak végre, akik szerint a hirdetős csoportokban történő hirdetés “spammelés”. 

 

9 hozzászólás

 1. Csapkai Julianna szerint:

  kérdés: Szeretnél látni olyan csoportot, ahol már aktív ez a funkció? Tessék, itt van egy:
  https://www.facebook.com/groups/orszagoshirdeto/
  csak a Facebookon fzetős oldalaknak van eladó tárgy funkció?
  köszönöm a választ

  • Gömöry Kati szerint:

   Kedves Julianna! Ez a funkció a Facebook csoportokban van, ahol a profiloddal tudsz feladni hirdetést. Ezek ingyenesek és igazából csak formátumbeli különbség van ahhoz képest, mintha “csak úgy” írnál egy posztot, amiben hirdetsz valamit.
   Viszont a Facebook ritkán csinál valamit is érdek nélkül, elképzelhető, hogy a csoportokra is ki akarja terjeszteni a fizetős hirdetési lehetőségeket, és ezért csinálták ezt a funkciót. De ez még a jövő titka.
   A szokásos fizetős hirdetések teljesen függetlenek ettől.

 2. Angyal Dávid szerint:

  Szia! nekem (Admin) nem adta fel eme lehetőséget! Van rá mód külön bekapcsolni?

  • Gömöry Kati szerint:

   Szia Dávid! Nem minden csoportban jelent még meg ez a lehetőség, és igazából nincs is túl sok logika abban, hogy melyik csoportban mikor jelenik meg. Külön nincs lehetőség bekapcsolni, a Facebookra vagyunk utalva e téren.

 3. Erika szerint:

  Kedves Kati! Nálam megjelent, kíváncsi voltam, milyen lehetőségeket dob fel, de sikerült csak simán bekapcsolni. A csoportomban nem folyik adás-vétel, kikapcsolni szeretném, de nincs ilyen gomb a beállításoknál sem. Tudsz ebben segíteni? Előre is köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük