Facebook csoportok: Mik azok a jelvények?

Facebook csoportok: Mik azok a jelvények?

Biztosan neked is feltűnt már a Facebook csoportokban, hogy egyes nevek mellett kis ikonok vannak. Az adminisztrátorok és moderátorok már régebben megkapták ezt a kis ikont:

De az utóbbi időben újabbak bukkantak fel. Például:

Ezeket jelvényeknek hívjuk, de mik ezek, és mire jók egyáltalán?

A Facebook szándéka szerint ezek a jelvények “részvételre buzdítják” az embereket a csoportokban, hiszen milyen menő, ha a neved mellett szerepel például a “beszélgetések beindítója” jelvény. Ja, hogy mégsem? Én őszintén szólva nem sok értelmét látom ennek, a moderátor/admin jelvényt praktikusnak tartom, hiszen így rögtön látszik, hogy kik is ők és nem kell keresgélni (sokan még mindig nem tudják, hogy hol lehet megnézni, ki is az adminja egy csoportnak), de a többit nem igazán.

Mindenesetre jogodban áll eldönteni, hogy a saját csoportodban szeretnéd-e használni a jelvényeket, vagy inkább kikapcsolnád őket. Ezt a csoportok beállításainál tudod megtenni: a csoport borítóképe alatt Továbbiak gomb / A csoport beállításainak módosítása menüpontban.

Kattints a Jelvények kezelése gombra:

Itt láthatod, hogy melyik jelvény mit jelent, és a kis pipát kivéve eltávolíthatod a csoportból, így nem fog megjelenni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük