Ellenőrzi a Facebook az oldalak adminjait

Ellenőrzi a Facebook az oldalak adminjait

Facebook oldal adminja vagy? Akkor jól figyelj, mert ezen az ellenőrzésen te is áteshetsz!

A Facebook sorban ellenőrzi a Facebook oldalak adminjait, és ha nem vigyázol, elveszítheted a Facebook profilodat tokkal, vonóval (alias oldalakkal, csoportokkal).

Erre készülj fel:

1. A Facebook kérheti, hogy erősítsd meg: valóban a tiéd az a bankkártya, amelyet a hirdetések kifizetésére használsz. Itt nem kell csinálni semmi különöset, csak leokézni.

2. Kérhet arcképfelismerést. Vagyis egymás után 5 ismerősödről mutat képeket, és több lehetőség közül ki kell választanod, hogy melyik ismerősöd látható a képeken. 2 esetben passzolhatsz, ekkor másik ismerőst mutat. Ez akkor probléma, ha van több ezer ismerősöd, de ha nincs, még akkor is kerülhetsz érdekes helyzetbe. Ugyanis nem a profilképeket mutatja a Facebook, hanem gyakorlatilag bármilyen képet, amin az illető szerepel, és mivel sokal betaggelik magukat kiskutyás, cicás, hercegnős stb. képeken, nagyon megnehezíthetik a dolgot. Nézd csak meg a fenti képet – ezt én kaptam az ellenőrzés során.

3. Ha az arcképfelismerés sikeres, akkor visszaenged a fiókodba, ha viszont nem, akkor a személyi igazolványod másolatát fogja kérni. Ha ezzel nem rendelkezel vagy nem akarod megadni, akkor helyette beküldhetsz bármilyen más igazolvány (jogsi, könyvtári jegy stb.) másolatát is, de fényképesnek kell lennie.

Bár a Facebook nem ajánlja fel ezt a lehetőséget, megteheted azt is, hogy kilépsz, majd az újbóli belépéskor újra megpróbálod az arcképfelismerést.

Mindaddig, amíg ezen az ellenőrzésen nem esel túl, a fiókod sajnos fel van függesztve, és az ismerőseid is úgy fogják látni, mintha törölve lenne a fiókod.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük