Facebook oldal és Facebook csoport összekapcsolása

Facebook oldal és Facebook csoport összekapcsolása

Megérkezett a Facebook legújabb újdonsága: a Facebook oldal mostantól összekapcsolható Facebook csoportokkal.

Mi a lényege ennek?

 • Az, hogy a Facebook oldaladon meg tudod adni a vállalkozásodhoz kapcsolódó Facebook csoportokat, vagy akár újat is létre tudsz hozni.
 • És a saját Facebook csoportodba, amelyez hozzárendeltél az oldaladhoz, mostantól oldalként tudsz posztolni. Ez úgy működik, hogy az oldalad automatikusan adminisztrátor lesz a csoportban.

A funkció még nem minden oldalon érhető el, de mint ahogy az lenni szokott az új funkciók bevezetésénél, lassan mindegyik oldal megkapja majd a lehetőséget. Nézzük meg lépésről lépésre, hogyan tudod beüzemelni a saját oldaladon!

Először is, az oldalak egy részén megjelenik ez a funkció:

Ha ezt látod, akkor már biztos, hogy megjelent nálad a funkció. Rákattintva el is kezdheted a csoport létrehozását. Meglévő csoport hozzárendelését itt nálam nem engedte a rendszer, de azt is meg lehet majd tenni, csak máshol. Mindjárt rátérek erre is.

Először nézzük meg, mi történik, ha új csoportot hozol létre:

Amint látod, alapértelmezetten téged és az oldaladat teszi be adminnak, de már ennél a lépésnél hozzáadhatsz a csoporthoz több tagot is, illetve kiválaszthatod a csoport adatvédelmi beállítását is (nyílt, zárt, titkos):

Ezeket persze később is be tudod állítani.

A szokásos beállítások után elkészül az új csoportod.

A csoport meg fog jelenni az oldaladon:

Viszont van egy szofisztikáltabb módja is a csoport látrehozásának, illetve meglévő csoport hozzárendelésének. Ehhez ki kell tenned a baloldali menübe a Csoportok menüpontot.

Ezt az oldal beállításainál találod: Beállítások / Oldal módosítása / Lapfülek / Itt pedig kattints a Lapfül hozzáadására!

A megjelenő lehetőségek közül természetesen a Csoportokat kell választanod.

A lapfülek sorrendját húzással tudod változtatni. Én például legfelülre húztam, így a Facebook oldalamon a baloldali menüben így látható:

A menüpontra kattintva lehetőséged van:

 • teljesen új csoport létrehozására
 • vagy már meglévő csoport hozzárendelésére

A Csoport hozzákapcsolása gombra kattintva felkínálja neked az összes létező csoportodat, amelyek közül válaszd ki azt, amelyiket össze akarsz kapcsolni az oldaladdal. Én most az ügyfélcsoportunkat adom hozzá:

És tessék, máris megjelenik a csoport:

És hogyan tudsz posztolni a csoportba az oldalad nevében? Nézzük:

Menj a csoportodba! A bejegyzés készítésénél ki tudod választani, hogy a saját nevedben, vagy az oldalad nevében akarsz posztolni:

A poszt az oldalad nevében fog megjelenni:

De mitől olyan nagy dolog ez az új funkció?

Szerintem remek dolog, hogy oldal nevében is lehet posztolni a csoportokban, bár igazán akkor lenne ennek értelme, ha nem csak a saját csoportjainkban tehetnénk ezt meg.

Talán az évek óta tesztelt, de eddig még be nem vezetett Facebook csoport hirdetésekben is lesz ennek szerepe? Majd meglátjuk!

 

6 hozzászólás

 1. Kálmán Eszter szerint:

  Csak az a gond, ha még nincs hozzárendelve Csoport az oldalhoz, addig Lapfül sincs Csoportok felirattal! Oops! Na ilyenkor mi van?!

  • Gömöry Kati szerint:

   Nem minden oldal kapta még meg a lehetőséget, sajnos várni kell! Lassan mindenhova megérkezik majd.

 2. Domonkos Brigitta szerint:

  Mi a helyzet akkor, ha sikerült a Csoportok lapfület hozzáadni, de csak olyan lehetőség van, hogy “Kapcsolt csoport létrehozása”? Ott pedig csak újat engedne hozzáadni. (Van olyan csoport, ahol admin vagyok.)

 3. Domonkos Brigitta szerint:

  Megoldódott, köszönöm, alul az Indítás gombnál dobja fel a kezelt csoportjaimat.

 4. Szandra szerint:

  Sziasztok!
  Én a facebook oldalam követői közül szeretnék hozzáadni tagokat a nekik készült zárt facebook csoportba, hogy ott beszélhessünk zártkörűen néhányan megadott témákról. Az oldalam követői nem az ismerőseim. Az oldalkapcsolással az oldal követőit meg tudom invitálni a csoportba úgy hogy nekem nem ismerőseim?
  Vagy ha nem ez akkor létezik megoldás erre amit szeretnék?
  Köszönöm ha válaszoltok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük