Facebook oldal – Gyakori kérdések

Facebook oldal – Gyakori kérdések

Ebben a cikkben összegyűjtöttem pár olyan kérdést, amit nekem tettek fel, vagy amit valahol a neten olvastam. A fő téma: a Facebook oldal.

Ha neked is van hasonló kérdésed, ne habozz, bátran tedd fel a kommentben a cikk alatt!

Miért nem tudom oldalként használni a Facebookot, hova tűnt ez a funkció?

Sajnos nemrég a Facebook megvariálta a dolgokat, és már nem lehet olyan egyszerűen beállítani, mint eddig, hogy oldalként használd a közösségi oldalt. De ettől függetlenül a funkció létezik, csak kicsit el van rejtve.
A posztoknál továbbra is át tudod állítani, hogy saját profiloddal, vagy valamelyik oldaladdal szeretnél hozzászólni:

oldalként-1

Oldalakat is kedvelhetsz a saját oldaladdal, ha a kedvelni kívánt oldalon a hármaspontra mész és ott lájkolsz:

oldalként-2

Ha pedig szeretnéd elolvasni az oldalad hírfolyamát – azaz: azoknak az oldalaknak a posztjat, amelyeket az adott Facebook oldallal lájkoltál – akkor nincs más teendőd, mint felmenni a Facebook oldalra, és az alább megjelölt szövegre kattintani (Az oldal-hírfolyam megjelenítése – Bejegyzések olyan oldalakról, amelyeket az oldaladként kedvelsz):

oldalként-3

 

Miért nem kapom meg az üzeneteket Facebookon? Többen is jelezték, hogy írtak nekem, de én nem kaptam semmit.

A Facebook változtatott a bejövő üzeneteken. Ezzel nyilván az a célja, hogy szűrje a felesleges, spam üzeneteket, de sajnos fontos levelek is áldozatul eshetnek eme tevékenységnek. Pár hónappal ezelőtt az “Egyéb” mappa “Engedélykérések”-re változott, amibe mindenki békésen belenyugodott. 
Pedig a valóság az, hogy az egyéb (other) mappa nem átváltozott, hanem továbbra is megmaradt, csak éppen nem látszik sehol. Neked kell beírni a linkjét, különben soha nem fog a szemed elé kerülni. Javaslom, hogy most azonnal kattints az alábbi linkre, és szörnyedj el, hogy hány fontos levélről maradtál le:
https://www.facebook.com/messages/other

Miért nem tudok hozzáadni valakit adminként az oldalamhoz?

Sajnos elő szoktak fordulni hibák ezzel kapcsolatban. Az ügyfeleim gyakran küzdöttek azzal, hogy nem tudtak hozzáadni, de a kitartó próbálkozás még mindig meghozta a gyümölcsét.
– Csak adminisztrátor tud hozzáadni másik admint/szerkesztőt stb.
– Ha ismerősök vagytok a Facebookon, akkor (elvileg, ha épp hibamentes a Facebook) ha az admin elkezdi beírni a neved az admin felületen, akkor hozzá tud adni.
– Vagy lehet azzal is próbálkozni, hogy e-mail cím alapján hív meg. 
Ha ezek nem működnek, akkor egyértelműen hibáról van szó. Ilyenkor érdemes később újrapróbálni, ill. többször próbálkozni.

admin hozzáadása

 

Olyan emberek is kedvelik az oldalamat, akik biztosan nem a célcsoportom, pl. külföldiek. Mit csináljak velük, hiszen ők úgysem fognak nálam vásárolni!

– Ha nagyon zavarnak, ki tudod őket törölni a lájkolók közül:

lájk
– De ha meghagyod őket, hirdetéskor mindig érdemes beállítani Magyarországot, ill. hogy magyar nyelvűeknek jelenjen meg a hirdetés, és akkor nem költesz feleslegesen olyan emberek elérésére, akik úgysem tartoznak a célcsoportodba.

Hogyan tudok Blogspotra Facebook lájkoló dobozt tenni?

A lájkoló doboz, azaz Page Plugin elkészítését mindenkinek itt kell kezdenie:
https://developers.facebook.com/docs/plugins/page-plugin
Blogspoton Elrendezés / Modul hozzáadása / HTML javascript modulba tudod elhelyezni az iframe kódot, így fog megjelenni a blogodon a Page Plugin.

Ha vannak hasonló vagy akár teljesen más jellegű kérdéseid, tedd fel őket kommentben!

 

 

2 hozzászólás

 1. Lívia szerint:

  Jó napot!

  Szeretném megkérdezni, hogy ha a Facebook – on valaki megosztja az egyik cikket, videót, képet, amit megosztottam az idovonalamon, akkor az újra megjelenik az ismerosok hírfolyamában, mint amikor lájkolnak valamit?
  Vagy csak nekem jelzi a Facebook, hogy megosztotta valaki az általam megosztott hivatkozást?
  Ha az én idovonalamról osztott meg valamit, akkor az én ismeroseim hírfolyamában megjelenik újra, úgy mint mikor valaki lájkol egy régi bejegyzésemet, és újra megjelenik az ismeroseim hírfolyamában?
  Úgy értem, hogy az én ismeroseim hírfolyamában megjelenik – e, hogy valaki megosztotta a bejegyzésemet.

  Koszonom a választ.

  • Gömöry Kati szerint:

   Tapasztalatok szerint ettől nem jelenik meg, annak a hírfolyamában ill. az ismerőséiben jelenik meg, aki megosztotta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük