Megérkeztek a reakciógombok, tombolhatnak az érzelmek!

Megérkeztek a reakciógombok, tombolhatnak az érzelmek!

Régóta ígérik már, és ma végre valósággá vált: itt vannak a Facebook új reakciógombjai! Nézd csak, mi mindent tudsz tenni mostantól a lájkolás mellett!

Ellepik az érzelmek a Facebookot – így fogalmazta meg az egyik női portál a Facebook újdonságának, a Lájk gomb kiegészítéseként érkező Reakció gomboknak az érkezését. Már régóta ígérte a Facebook, hogy hamarosan nem csupán a Lájk szolgál majd érzelmeink kifejezésére, hanem új gombokat is kapunk.

Miért ilyen fontos ez?

Eddig ha valamilyen rossz hírt – haláleset, bűntény, rossz hír stb. – olvastunk a Facebookon, egész egyszerűen hiányzott az a lehetőség, hogy valamilyen módon ki tudjuk fejezni a részvétet, együttérzést, dühöt, felháborodottságot, hiszen csak a lájk gomb volt ott. És persze mindig voltak olyanok, akik ebben az esetben is a lájkra kattintottak. Nyilván nem azért tették ezt, mert örömmel töltötte el őket egy rossz hír, de mégis visszás helyzetnek számított. Most végre értelmes reakciók érkezhetnek.

A felhasználók sokáig a Dislike, azaz Nem tetszik gombot követelték, de érthető okokból ezt nem vezette be a Facebook. Vállalkozóként nyilván te sem vágysz arra, hogy a drága pénzen futtatott hirdetésedre dislike-ok érkezzenek. Az új reakciógombok között sincs tehát dislike. (Van, ahol ezt meg merik lépni, például a Youtube-on a lefelé fordított hüvelykujj is ott van a lehetőségek között.)

Ezzel szemben az érzelmeid kifejezésére a Lájk mellett most már újabb 5 lehetőség van: Imádom (Love), Vicces (Haha), Hűha (Wow), Szomorú (Sad), Dühítő (Angry).

Bár a Facebookon már megszoktuk a Lájk gombot, mégis remek ötletnek tartom az új gombok bevezetését. (A fent említett női portálon például a cikkek után a Facebookéhoz nagyon hasonló emoticonokkal lehet kifejezni véleményünket a cikkek vagy azok tartalma iránt, ami sokkal jobb, mint egy sima tetszik gomb.) 

Hogyan használd?

Elsőre nem is tűnik fel az új funkció, mivel a Facebook remekül elrejtette azt. Pedig már ott vannak mindenhol, a Facebook oldalakon is megjelentek már! Vidd az egered a Tetszik szöveg felé, és megjelennek a lehetőségek.

Remélem, a jó Tibi atya nem haragszik, amiért éppen az ő posztján szemléltetem a dolgot, már csak azért sem, mert egy abszolút releváns, témába vágó posztról van szó 😀

tibi atya reakció gombok

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük