Hogyan lehet több posztot rögzíteni a Facebook csoportokban?


Aki rendelkezik saját Facebook csoporttal, abban szinte biztosan felmerül a kérdés: hogyan lehet, illetve miért nem lehet egyszerre több posztot rögzíteni a csoportban? Hivatalosan erre ugyanis nincs lehetőség, pedig milyen jó lenne! Például rögzíthetnénk a csoportszabályzatot és fontos információkat az egyikben, az aktualitásokat pedig a másikban. De hiába, ha nincs erre lehetőség! Vagy mégis van? Mi megtaláltuk a megoldást!

Egyszer mégis találtam egy csoportot, ahol egyszerre több poszt is rögzítve volt. Az érdeklődésemre azt a választ kaptam, hogy csak a csoport főadminja ismeri a titkot, de senkinek sem árulja el.

Nos, most mindenki számára elérhetővé válik ez a titok, mert sikerült rájönni végre, hogyan lehetséges egyszerre több posztot is rögzíteni.

Ezt kell tenned:

1. Először is szükséged lesz egy plusz Facebook profilra. Ne egy meglévőt használj, hanem készíts egy teljesen újat, mert elképzelhető, hogy elveszíted a művelet során. Nevezzük ezt “új profilnak”.

2. Add hozzá a Facebook csoporthoz ezt az új profilt és tedd adminisztrátorrá a csoportban.

3. Az új profil segítségével írd meg az első rögzíteni kívánt posztot, és – még mindig az új profiloddal – rögzítsd is azt.

4. Majd az új profilodban menj a Beállításokba, és a Biztonság fülön válaszd a Fiók felfüggesztését. Deaktiváld a fiókot! Ezzel a fiók nem szűnik meg teljesen, ha majd újból belépsz a fiókba, azonnal újra fog aktiválódni. (A biztonság kedvéért javasoltam, hogy egy teljesen friss és semmi másra nem használt profilt használj ehhez.)

deaktiválás

5. Most lépj ki a deaktivált új fiókodból, és lépj be a rendes fiókodba, amely szintén adminisztrátor a Facebook csoportban! Az új fiókoddal megírt és rögzített posztot valószínűleg nem is fogod látni, ideiglenesen eltűnik. (Ez nem biztos, lehet, hogy látszódik.) Most írd meg a másik posztot, amit rögzíteni szeretnél, és rögzítsd! A rendszer engedni fogja, annak ellenére, hogy korábban már lett rögzítve poszt.

6. Lépj ki a normál profilból, és lépj vissza az új fiókba, ami ugye deaktiválva lett. Azzal azonban, hogy ismételten belépsz, a fiók aktiválódik

7. És ha most megnézed a csoportodat, láthatod, hogy mindkét poszt látható, és mindkettő rögzítve van!

Sok sikert a módszer kipróbálásához!

 

Ne feledd, hogy Magyarország egyetlen, a Facebook csoportok üzleti felhasználásáról szóló tudásanyagát a MarketingMániánál tudod megvásárolni, letölthető e-book formátumban. (PDF, 110 oldal.) Kattints ide és olvasd el, hogy más kisvállalkozóknak hogyan segített ez az egyedülálló tudásanyag! >>>

 

Oszd meg, ha tetszett!
Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.