Kérdezz-Felelek: A Facebook csoportok


Vannak kérdéseid a Facebook csoportokkal kapcsolatosan?

A legjobb helyen jársz, itt ugyanis választ kaphatsz az összes kérdésedre!

Tedd fel a kérdéseidet kommentben, vagy az alábbi Facebook poszt alatt, és mi válaszolunk!

Olvasd el a poszt alatt a többiek kérdéseit, és a rájuk adott válaszokat is!

↓↓↓↓↓

Kérdések és válaszok gyűjteménye:

Kedves Kati, pár napja létrehoztam egy zárt csoportot, amibe meghívtam ismerőseimet, illetve hirdettem is a az oldalamon keresztül, hogy csatlakozzanak a csoporthoz. Ma reggel a csoport eltűnt. Kerestem a facebookon egy szabályzatot, miért tűnhetett el, de sehol sem találok. Nem lehet, hogy azért tűnt el, mert üzleti céllal hoztam létre, hogy könnyen tudjak a tagoknak reklámozni? Van egy ismerősöm, akinek szintén ilyen csoportja van és az övé is eltűnt korábban. Ő azt gondolja, hogy feltörték a csoportját. Szerintem inkább vannak tagok aki jelentették a csoportot és ezért tűnhetett el nem? 

Szia! Szerintem az történt, hogy mivel csak beletetted az ismerőseidet a csoportba, és ez nem tetszett nekik, kiléptek ill. jelentették azt. Bizonyos számú jelentés után pedig törlik a csoportot. Sajnos például egyes MLM-es cégek arra buzdítják a tagjaikat, hogy hozzanak létre Facebook csoportokat és abba tegyék bele az ismerőseiket, ami nagyon sokakat zavar, így nem csoda, ha már a Facebook is szigorúbban lép fel ez ellen.

Kérdezni szeretném,hogy saját csoportban vannak képek leírással stb. Ezeket néha módositottam. Majd megjelent,hogy “szerkesztve” na most ugye itt látni a szerkesztéseket.Hogyan lehet ezt eltüntetni,hogy senki ne lássa a csoportomba h.előtte mit módositottam egy kiiráson?

Sajnos ezt nem lehet eltüntetni 🙁

Olyan kérdésem lenne, hogy egy admin nélküli csoportban hogy lehet admint kinevezni,vagy választani?Milyen lehetőségek vannak? 

Sajnos ez csak akkor lehetséges, ha a FB felajánlja, hogy “karold fel” a csoportot, jelölj ki adminisztrátort.
De sok esetben ezt nem teszi meg, hiába nincs adminja a csoportnak. Nem lehet sürgetni a dolgot, sajnos muszáj várni. 

Üdvözlöm hogyan lehet csoportnak a nevét meg változtatni ha nincs Admin? 

A csoport nevét csak az admin tudja megváltoztatni. Ha nincs adminja a csoportnak, akkor sajnos nincs más lehetőség, mint megvárni, amíg valakinek felajánlja a rendszer az adminisztrátorságot.

Üdv, az a kérdésem, hogy egy zárt csoportnál van-e lehetőség rá, hogy csak az posztolhasson a csoport üzenőfalára, aki adminisztrátor, de a tagok kommentelhessenek a posztok alá? 

Igen, van rá lehetőség. A csoport beállításainál (borítóképnél a hármas pont / A csoport beállításainak módosítása) kell bejelölni a “Csak az adminisztrátorok írhatnak a csoportban” opciót. Így csak az admin tud írni a csoportba, de a tagok kommentelhetnek. 

Kedves Kati! Vezetője vagyok egy facebook csoportnak, ami a vállalkozásom nevét viseli, és sajnos szükségessé váltak bizonyos személyi változások. Anno a csoportot nem én hoztam létre közvetlenül, hanem az egyik tagot kértem meg rá. Összesen 6 adminisztrátora van a csoportnak, a kezdő tagok, én is. Hogyan tudom őket “sima” taggá minősíteni? Van rá lehetőség, hogy az admin jogosultságok kizárólag hozzám tartozzanak?

Az admin jogot el lehet venni a többi admintól, de attól, aki a csoportot létrehozta, nem. A jogokat így tudod beállítani: menj a Tagok fülre, ott az Adminisztrátorokra. A tag neve mellett lévő kis fogaskerékre kattintva válaszd az Adminisztrátori jog visszavonását. Az alapító tag ugyanilyen módon vissza tudja vonni a saját admin jogát. A többi admint érdemes átállítani moderátornak, az alacsonyabb jogkör, mint az adminé, de mégis tudnak segíteni a csoport igazgatásában. 

Azt szeretném kérdezni , ha belépek egy csoportba akkor a tagok mindent látnak a fiókomban? ismerőseim,többi csoportom stb? Ha igen akkor ezt tudom valahogy szabályozni, Pl: hogy ne lássák az ismerőseim? 

Az, hogy belépsz egy csoportba, nincs összefüggésben azzal, hogy mit látnak rólad. A fiókod beállításaiban tudod meghatározni, hogy ki mit láthat pontosan, pl. a személyes adataidat, vagy a megosztásaidat.

Kati, nagyon hasznos amit csinálsz, rengeteget tanulok nagyon rövid idő alatt tőled. Tanács kellene. Létrehoztam már több fb csoportot is a hobbimmal kapcsolatosan, de egyikbe se akartak belépni az emberek maguktól az ismerősökön kívül. Azt találtam hibának, hogy nem jó nevet adtam a fb csoportnak. Jelenleg egy kiegészítőkkel foglalkozó webáruházon dolgozunk és van már fb oldalunk, ahol gyűlnek az emberek, de azért mert hirdetést fizettem elő. Az volna a kérdésem az eddigi kudarcok után, hogy érdemes-e kiegészítőkhöz fb csoportot létrehozni és milyen nevet adnál neki és szerinted mennyi idő míg elterjed? A cég neve legyen a csoport neve (XY Kiegészítő) vagy mondjuk simán kiegészítők vagy valami teljesen más? Pontosan azt se tudom, hogy itt eladni kéne vagy csak beszélgetni a belépőkkel. Eladni a webshopomban szeretnék főként. 

A csoportokba eleinte érdemes meghívni minél több embert, mert magától is növekszik ugyan, de kell egy kritikus tömeg, hogy maguktól is lépjenek be emberek. Minél nagyobb a csoport, annál többen fognak belépni, mert annál több ember ismerősének ajánlja majd a Facebook a csoportot. És hát persze ez nem 5 perc alatt történik. A csoport neve mindenképpen utaljon arra, hogy mit árulsz. Azt nem írtad, hogy ezek milyen jellegű kiegészítők, pl. te készíted-e őket. Ha igen, akkor már tudsz beszélgetni a tagokkal úgy, hogy pl. bevonod őket a tervezésbe, így azt is látni fogod, hogy mire van igényük. (színek, stílus stb.) Nyugodtan el is adhatsz, beteheted a termékeket. Persze úgy, hogy mesélj minél többet róluk, az előnyeikről, történetükről, miért érdemes megvenni őket, miért szereti az, aki már használja stb. 

Sziasztok van 1 csoportom eddig láttam hányan nézték meg a feltőltött terméket ,de most már nem, tudna valaki segítteni,hogy ez mi okbol van és hogyan állithatnám be?? 

Szia! 200 fő taglétszám felett már sajnos nem látszik. 

Facebook csoport admin megszűnt és nincs másik, mit tegyek? Törölni szeretnénk a csoportot de közel 2000 fő van benne. 

Ha nincs admin a csoportban, akkor a FB fel szokta ajánlani egy felugró ablakban a csoporttagoknak, hogy “karolják fel” a csoportot. Lehet, hogy ez elmaradt, ebben az esetben várni kell, hogy megjelenjen.
A csoport törlését az admin is csak úgy tudja megvalósítani, hogy egyenként kiteszi a tagokat a csoportból, majd amikor utolsóként kilép, akkor a csoprot is törlődik. Elég fárasztó a 2000 embert egyenként kitenni. 

Azt be tudom valahol állítani, hogy a csoportomban a tagok ne kapjanak minden postról-kommentről értesítést? Van ilyen alapbeállítás?

Ezt a csoporttagok tudják csak beállítani saját maguknak. Ha nem akarnak mindenről értesítést kapni, akkor a borítóképnél, az Értesítéseknél ezt ki tudják kapcsolni.

Kerdesem lenne, hogy a nyílt csoportból hogy tudnék zárt csoportot csinálni?

A borítóképnél, a hármas pontnál van a csoport beállításainak módosítása, ott tudod átállítani.

Zárt csoportot hoztam létre, több adminisztrátorral, akiknek joguk van meghívni embereket a csoportba. Kérdésem, hogy hogyan lehet azt csinálni, hogy a meghívottak csak egy értesítést kapjanak, hogy kaptak meghívót, és azt nekik még jóvá kelljen hagyniuk. A lényeg, hogy ne automatikusan adódjanak hozzá az emberek, mert nem biztos, hogy mindenki tag akar lenni.

Ilyet úgy lehet, ha e-mail cím beírásával hívod meg a tagokat, mert ha adminisztrátorként hozzáadod őket, akkor azonnal bekerülnek a csoportba.

Eddig nem sokat foglalkoztam az oldalammal, most akartam volna vele többet foglalkozni. De most meg azt hallom, hogy úgysem fogja látni senki a posztokat. Szerintetek hagyjam a fenébe az oldalt, és inkább csoportot hozzak helyette létre? Mit gondoltok? A téma népszerű: a cicák 😍😻

Nem akarlak egyértelműen lebeszélni arról, hogy az oldaladdal foglalkozz, de azt mindenképpen javaslom, hogy legalább vele párhuzamosan hozz létre és üzemeltess csoportot is. Úgyis látni fogod, hogy hol mekkora az aktivitás.

Hogy tudom megcsinálni azt, amit sokhelyen látok, hogy benne van a csoportba, hogy melyik oldalhoz tartozik?

Össze kell kapcsolni a csoportot és az oldalt. Ebben a posztban írtam róla, hogyan: 

https://www.marketingmania.hu/facebook-oldal-es-facebook-csoport-osszekapcsolasa/

Ezután automatikusan meg fog jelenni a csoportban, hogy melyik oldalhoz tartozik, illetve fordítva is: az oldalon is látszódni fog a kapcsolat csoport.

A csoportom tagjai álandóan letiltanak, hogy ne lássam mit csinálnak!! megtudnám ezt akadályozni valahogy?? már nagyon idegesitő !!

Igazából nem tudod megakadályozni, hogy letiltsanak. Jó módszer az, amit már sok csoportban láttam: írd bele a csoportszabályzatba, hogy aki tiltja az admint, azt kiteszed a csoportból. De egyébként nem kell aggódni emiatt. Hiába tiltanak le, adminként mindent fogsz látni, amit a csoportban csinálnak, az összes posztot, kommentet. Nem érnek el semmit azzal, hogy letiltanak téged.

Hogyan lehetne fizetősen reklámozni a csoportomat?

Nincs olyan konkrét hirdetéstípus, amellyel a csoportot lehetne reklámozni (és a csoportokban sincs fizetős reklámlehetőség). Viszont van megoldás: írj egy olyan posztot az oldaladra, amelyben meghívod az embereket, hogy lépjenek be a csoportba, és ezt a posztot már hirdetheted fizetősen.

Oszd meg, ha tetszett!
Share

8 Hozzászólások

Kovács Edina (#)

Szia.
Van egy oldalam,meghívtam az összes ismerősömet,páran kedvelték.
szeretnék újra meghívni mindenkit erre van lehetőség?
köszönöm szépen

2018. április 17. 20:03 Válasz

  Gömöry Kati (#)

  Szia!
  Az oldal kedvelésére egy ismerősödet sajnos csak egyszer tudod meghívni. Ha lettek közben új ismerőseid, akkor őket még meghívhatod, hogy kedveljék az oldalt.

  2018. április 17. 23:42 Válasz

Tóth Kati (#)

Kedves Kati!
Az lenne a kérdésem, hogy ha van egy zárt csoport, aminek eddig az adminisztrátora osztott meg egy adott Facebook oldalról tartalmakat, az beállítható, hogy ne ő, hanem maga a zárt csoport ossza meg azokat. Tehát ne a zárt csoport tagja, s egyben adminja személyes profilján keresztül történjen a tartalom megosztás, hanem a zárt csoport nevén keresztül? Azt tudom, hogy azok a magánszemélyek, akik kezelnek adott céges oldalt, a céges oldal nevében tudnak megosztani, de ez ugyanígy működik zárt csoport esetén is?
Köszönöm,
Kati

2018. április 19. 10:41 Válasz

  Gömöry Kati (#)

  Szia! A csoport nevében nem lehet posztolni. Csak oldal nevében lehet, abban az esetben, ha az oldal és a csoport össze lett kapcsolva. (Természetesen lehet ugyanaz az oldal illetve csoport neve, ebben az esetben megvan az az illúzió, mintha a csoport nevében lenne posztolva.)
  Tehát oldalként lehet posztolni az oldalhoz tartozó csoportba (ami lehet nyílt, zárt vagy titkos is).

  2018. április 21. 04:59 Válasz

Csorba Kriszta (#)

Kedves Kati! Oldallal (ha ez mondjuk egy közösség például, vagy esetleg egy személy, aki mondjuk művész mivoltát oldalként kezeli) lehet bármilyen csoporthoz csatlakozni ugyanúgy, mint magánszemélyként? Az persze már az adott csoport adminjának döntése, hogy beenged e vagy sem. De maga a csatlakozás lehetősége adott?
Ezt azzal a céllal tenném, többet tudjam ajánlani a készített dolgaimat. Merthogy személyként bizonyos darabszámú posztolás/hozzászólás/eladási ajánlat (saját művészi alkotások) után a személyes profilt x időre letiltja a Facebook. De oldalként ezeknek a megynyilvánulásoknak nagyobb száma megengedett. Legalábbis így tudom…..

Köszönöm szépen a választ! Kriszta

2018. április 28. 06:04 Válasz

  Gömöry Kati (#)

  Kedves Kriszta! Oldallal sosem volt lehetséges csoportba belépni. Az egyetlen kivétel, ha az oldaladat összekapcsolod a saját csoportoddal (akár többel is lehetséges), ebben az esetben tudsz oldalként posztolni a csoportba. De mások csoportjába sajnos nem lehetséges így a belépés.

  2018. április 28. 06:39 Válasz

Balogh Mariann (#)

Szia Kati!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha belépek egy facebook zárt csoportba, akkor az idővonalamon, vagy az ismerőseim idővonalán meg fog jelenni, hogy én beléptem?
Köszönöm szépen: Mara

2019. január 05. 18:50 Válasz

  Gömöry Kati (#)

  Kedves Mara!
  Nem, nem fog megjelenni. Csak akkor láthatja az ismerősöd, hogy benne vagy a csoportban, ha ő is tagja a csoportnak. Magáról a belépésről nem fog értesítést kapni senki.

  2019. január 06. 00:33 Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.