Kérdezz-Felelek: A Facebook csoportok


Vannak kérdéseid a Facebook csoportokkal kapcsolatosan?

A legjobb helyen jársz, itt ugyanis választ kaphatsz az összes kérdésedre!

Tedd fel a kérdéseidet kommentben, és válaszolok!

Kedves Kati, pár napja létrehoztam egy zárt csoportot, amibe meghívtam ismerőseimet, illetve hirdettem is a az oldalamon keresztül, hogy csatlakozzanak a csoporthoz. Ma reggel a csoport eltűnt. Kerestem a facebookon egy szabályzatot, miért tűnhetett el, de sehol sem találok. Nem lehet, hogy azért tűnt el, mert üzleti céllal hoztam létre, hogy könnyen tudjak a tagoknak reklámozni? Van egy ismerősöm, akinek szintén ilyen csoportja van és az övé is eltűnt korábban. Ő azt gondolja, hogy feltörték a csoportját. Szerintem inkább vannak tagok aki jelentették a csoportot és ezért tűnhetett el nem? 

Szia! Szerintem az történt, hogy mivel csak beletetted az ismerőseidet a csoportba, és ez nem tetszett nekik, kiléptek ill. jelentették azt. Bizonyos számú jelentés után pedig törlik a csoportot. Sajnos például egyes MLM-es cégek arra buzdítják a tagjaikat, hogy hozzanak létre Facebook csoportokat és abba tegyék bele az ismerőseiket, ami nagyon sokakat zavar, így nem csoda, ha már a Facebook is szigorúbban lép fel ez ellen.

Kérdezni szeretném,hogy saját csoportban vannak képek leírással stb. Ezeket néha módositottam. Majd megjelent,hogy “szerkesztve” na most ugye itt látni a szerkesztéseket.Hogyan lehet ezt eltüntetni,hogy senki ne lássa a csoportomba h.előtte mit módositottam egy kiiráson?

Sajnos ezt nem lehet eltüntetni 🙁 Én mindig azt szoktam csinálni, hogy ha egy kommentet módosítani akarok, akkor inkább újat írok, a régit pedig kitörlöm, éppen emiatt.

Olyan kérdésem lenne, hogy egy admin nélküli csoportban hogy lehet admint kinevezni,vagy választani? Milyen lehetőségek vannak? 

Ez csak akkor lehetséges, ha a FB felajánlja, hogy “karold fel” a csoportot, jelölj ki adminisztrátort.
De sok esetben ezt nem teszi meg, hiába nincs adminja a csoportnak. Nem lehet sürgetni a dolgot, sajnos muszáj várni. 

Üdvözlöm hogyan lehet csoportnak a nevét meg változtatni ha nincs Admin? 

A csoport nevét csak az admin tudja megváltoztatni. Ha nincs adminja a csoportnak, akkor sajnos nincs más lehetőség, mint megvárni, amíg valakinek felajánlja a rendszer az adminisztrátorságot.

Üdv, az a kérdésem, hogy egy zárt csoportnál van-e lehetőség rá, hogy csak az posztolhasson a csoport üzenőfalára, aki adminisztrátor, de a tagok kommentelhessenek a posztok alá? 

Igen, van rá lehetőség. A csoport beállításainál (borítóképnél a hármas pont / A csoport beállításainak módosítása) kell bejelölni a “Csak az adminisztrátorok írhatnak a csoportban” opciót. Így csak az admin tud írni a csoportba, de a tagok kommentelhetnek. 

Kedves Kati! Vezetője vagyok egy facebook csoportnak, ami a vállalkozásom nevét viseli, és sajnos szükségessé váltak bizonyos személyi változások. Anno a csoportot nem én hoztam létre közvetlenül, hanem az egyik tagot kértem meg rá. Összesen 6 adminisztrátora van a csoportnak, a kezdő tagok, én is. Hogyan tudom őket “sima” taggá minősíteni? Van rá lehetőség, hogy az admin jogosultságok kizárólag hozzám tartozzanak?

Az admin jogot el lehet venni a többi admintól, de attól, aki a csoportot létrehozta, nem. A jogokat így tudod beállítani: menj a Tagok fülre, ott az Adminisztrátorokra. A tag neve mellett lévő kis fogaskerékre kattintva válaszd az Adminisztrátori jog visszavonását. Az alapító tag ugyanilyen módon vissza tudja vonni a saját admin jogát. A többi admint érdemes átállítani moderátornak, az alacsonyabb jogkör, mint az adminé, de mégis tudnak segíteni a csoport igazgatásában. 

Azt szeretném kérdezni , ha belépek egy csoportba akkor a tagok mindent látnak a fiókomban? ismerőseim,többi csoportom stb? Ha igen akkor ezt tudom valahogy szabályozni, Pl: hogy ne lássák az ismerőseim? 

Az, hogy belépsz egy csoportba, nincs összefüggésben azzal, hogy mit látnak rólad. A fiókod beállításaiban tudod meghatározni, hogy ki mit láthat pontosan, pl. a személyes adataidat, vagy a megosztásaidat.

Kati, nagyon hasznos amit csinálsz, rengeteget tanulok nagyon rövid idő alatt tőled. Tanács kellene. Létrehoztam már több fb csoportot is a hobbimmal kapcsolatosan, de egyikbe se akartak belépni az emberek maguktól az ismerősökön kívül. Azt találtam hibának, hogy nem jó nevet adtam a fb csoportnak. Jelenleg egy kiegészítőkkel foglalkozó webáruházon dolgozunk és van már fb oldalunk, ahol gyűlnek az emberek, de azért mert hirdetést fizettem elő. Az volna a kérdésem az eddigi kudarcok után, hogy érdemes-e kiegészítőkhöz fb csoportot létrehozni és milyen nevet adnál neki és szerinted mennyi idő míg elterjed? A cég neve legyen a csoport neve (XY Kiegészítő) vagy mondjuk simán kiegészítők vagy valami teljesen más? Pontosan azt se tudom, hogy itt eladni kéne vagy csak beszélgetni a belépőkkel. Eladni a webshopomban szeretnék főként. 

A csoportokba eleinte érdemes meghívni minél több embert, mert magától is növekszik ugyan, de kell egy kritikus tömeg, hogy maguktól is lépjenek be emberek. Minél nagyobb a csoport, annál többen fognak belépni, mert annál több ember ismerősének ajánlja majd a Facebook a csoportot. És hát persze ez nem 5 perc alatt történik. A csoport neve mindenképpen utaljon arra, hogy mit árulsz. Azt nem írtad, hogy ezek milyen jellegű kiegészítők, pl. te készíted-e őket. Ha igen, akkor már tudsz beszélgetni a tagokkal úgy, hogy pl. bevonod őket a tervezésbe, így azt is látni fogod, hogy mire van igényük. (színek, stílus stb.) Nyugodtan el is adhatsz, beteheted a termékeket. Persze úgy, hogy mesélj minél többet róluk, az előnyeikről, történetükről, miért érdemes megvenni őket, miért szereti az, aki már használja stb. 

Sziasztok van 1 csoportom eddig láttam hányan nézték meg a feltőltött terméket ,de most már nem, tudna valaki segítteni,hogy ez mi okbol van és hogyan állithatnám be?? 

Szia! 200 fő taglétszám felett már sajnos nem látszik. 

Facebook csoport admin megszűnt és nincs másik, mit tegyek? Törölni szeretnénk a csoportot de közel 2000 fő van benne. 

Ha nincs admin a csoportban, akkor a FB fel szokta ajánlani egy felugró ablakban a csoporttagoknak, hogy “karolják fel” a csoportot. Lehet, hogy ez elmaradt, ebben az esetben várni kell, hogy megjelenjen.
A csoport törlését az admin is csak úgy tudja megvalósítani, hogy egyenként kiteszi a tagokat a csoportból, majd amikor utolsóként kilép, akkor a csoport is törlődik. Elég fárasztó a 2000 embert egyenként kitenni. 

Azt be tudom valahol állítani, hogy a csoportomban a tagok ne kapjanak minden postról-kommentről értesítést? Van ilyen alapbeállítás?

Ezt a csoporttagok tudják csak beállítani saját maguknak. Ha nem akarnak mindenről értesítést kapni, akkor a borítóképnél, az Értesítéseknél ezt ki tudják kapcsolni.

Kerdesem lenne, hogy a nyílt csoportból hogy tudnék zárt csoportot csinálni?

A borítóképnél, a hármas pontnál van a csoport beállításainak módosítása, ott tudod átállítani.

Zárt csoportot hoztam létre, több adminisztrátorral, akiknek joguk van meghívni embereket a csoportba. Kérdésem, hogy hogyan lehet azt csinálni, hogy a meghívottak csak egy értesítést kapjanak, hogy kaptak meghívót, és azt nekik még jóvá kelljen hagyniuk. A lényeg, hogy ne automatikusan adódjanak hozzá az emberek, mert nem biztos, hogy mindenki tag akar lenni.

Ilyet úgy lehet, ha e-mail cím beírásával hívod meg a tagokat, mert ha adminisztrátorként hozzáadod őket, akkor azonnal bekerülnek a csoportba. UPDATE: A Facebook módosított ezen a gyakorlaton. Most már ha meghívsz valakit, akkor nem kerül be automatikusan a csoportba, csak ha elfogadja a meghívást. Így valóban csak az lép be, akit érdekel a dolog.

Eddig nem sokat foglalkoztam az oldalammal, most akartam volna vele többet foglalkozni. De most meg azt hallom, hogy úgysem fogja látni senki a posztokat. Szerintetek hagyjam a fenébe az oldalt, és inkább csoportot hozzak helyette létre? Mit gondoltok? A téma népszerű: a cicák 😍😻

Nem akarlak egyértelműen lebeszélni arról, hogy az oldaladdal foglalkozz, de azt mindenképpen javaslom, hogy legalább vele párhuzamosan hozz létre és üzemeltess csoportot is. Úgyis látni fogod, hogy hol mekkora az aktivitás. A cicák pedig örökzöld téma, amit mindig imádnak az emberek.

Hogy tudom megcsinálni azt, amit sokhelyen látok, hogy benne van a csoportba, hogy melyik oldalhoz tartozik?

Össze kell kapcsolni a csoportot és az oldalt. Ezután automatikusan meg fog jelenni a csoportban, hogy melyik oldalhoz tartozik, illetve fordítva is: az oldalon is látszódni fog a kapcsolt csoport.

A csoportom tagjai álandóan letiltanak, hogy ne lássam mit csinálnak!! megtudnám ezt akadályozni valahogy?? már nagyon idegesitő !!

Igazából nem tudod megakadályozni, hogy letiltsanak. De egyébként nem kell aggódni emiatt. Hiába tiltanak le, adminként mindent fogsz látni, amit a csoportban csinálnak, az összes posztot, kommentet. Nem érnek el semmit azzal, hogy letiltanak téged.

Hogyan lehetne fizetősen reklámozni a csoportomat?

Nincs olyan konkrét hirdetéstípus, amellyel a csoportot lehetne reklámozni (és a csoportokban sincs fizetős reklámlehetőség). Viszont van megoldás: írj egy olyan posztot az oldaladra, amelyben meghívod az embereket, hogy lépjenek be a csoportba, és ezt a posztot már hirdetheted fizetősen.

Neked is van kérdésed? Bátran tedd fel kommentben!

Oszd meg, ha tetszett!
Share

24 Hozzászólások

Kovács Edina (#)

Szia.
Van egy oldalam,meghívtam az összes ismerősömet,páran kedvelték.
szeretnék újra meghívni mindenkit erre van lehetőség?
köszönöm szépen

2018. április 17. 20:03 Válasz

  Gömöry Kati (#)

  Szia!
  Az oldal kedvelésére egy ismerősödet sajnos csak egyszer tudod meghívni. Ha lettek közben új ismerőseid, akkor őket még meghívhatod, hogy kedveljék az oldalt.

  2018. április 17. 23:42 Válasz

Tóth Kati (#)

Kedves Kati!
Az lenne a kérdésem, hogy ha van egy zárt csoport, aminek eddig az adminisztrátora osztott meg egy adott Facebook oldalról tartalmakat, az beállítható, hogy ne ő, hanem maga a zárt csoport ossza meg azokat. Tehát ne a zárt csoport tagja, s egyben adminja személyes profilján keresztül történjen a tartalom megosztás, hanem a zárt csoport nevén keresztül? Azt tudom, hogy azok a magánszemélyek, akik kezelnek adott céges oldalt, a céges oldal nevében tudnak megosztani, de ez ugyanígy működik zárt csoport esetén is?
Köszönöm,
Kati

2018. április 19. 10:41 Válasz

  Gömöry Kati (#)

  Szia! A csoport nevében nem lehet posztolni. Csak oldal nevében lehet, abban az esetben, ha az oldal és a csoport össze lett kapcsolva. (Természetesen lehet ugyanaz az oldal illetve csoport neve, ebben az esetben megvan az az illúzió, mintha a csoport nevében lenne posztolva.)
  Tehát oldalként lehet posztolni az oldalhoz tartozó csoportba (ami lehet nyílt, zárt vagy titkos is).

  2018. április 21. 04:59 Válasz

Csorba Kriszta (#)

Kedves Kati! Oldallal (ha ez mondjuk egy közösség például, vagy esetleg egy személy, aki mondjuk művész mivoltát oldalként kezeli) lehet bármilyen csoporthoz csatlakozni ugyanúgy, mint magánszemélyként? Az persze már az adott csoport adminjának döntése, hogy beenged e vagy sem. De maga a csatlakozás lehetősége adott?
Ezt azzal a céllal tenném, többet tudjam ajánlani a készített dolgaimat. Merthogy személyként bizonyos darabszámú posztolás/hozzászólás/eladási ajánlat (saját művészi alkotások) után a személyes profilt x időre letiltja a Facebook. De oldalként ezeknek a megynyilvánulásoknak nagyobb száma megengedett. Legalábbis így tudom…..

Köszönöm szépen a választ! Kriszta

2018. április 28. 06:04 Válasz

  Gömöry Kati (#)

  Kedves Kriszta! Oldallal sosem volt lehetséges csoportba belépni. Az egyetlen kivétel, ha az oldaladat összekapcsolod a saját csoportoddal (akár többel is lehetséges), ebben az esetben tudsz oldalként posztolni a csoportba. De mások csoportjába sajnos nem lehetséges így a belépés.

  2018. április 28. 06:39 Válasz

Balogh Mariann (#)

Szia Kati!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha belépek egy facebook zárt csoportba, akkor az idővonalamon, vagy az ismerőseim idővonalán meg fog jelenni, hogy én beléptem?
Köszönöm szépen: Mara

2019. január 05. 18:50 Válasz

  Gömöry Kati (#)

  Kedves Mara!
  Nem, nem fog megjelenni. Csak akkor láthatja az ismerősöd, hogy benne vagy a csoportban, ha ő is tagja a csoportnak. Magáról a belépésről nem fog értesítést kapni senki.

  2019. január 06. 00:33 Válasz

Annie (#)

Sziasztok!
Nemrég nyitottam egy csoportot, amit a Blogomhoz szeretném kapcsolni. Láttam egy másik csoportnál, hogy témák adhatóak meg a bejegyzéseknél, ezzel mintegy szűrőt létrehozva. Na, de hol találom ? Google-ön is rákerestem, de nem akadtam még rá. Valaki mondta, hogy ez bizonyos ” Szakaszok” -> bejegyzéstémák szerkesztésénél lehet beállítani, de nálam se gépen, se mobilon nem elérhető ez a menüpon.

2019. június 02. 13:32 Válasz

  Gömöry Kati (#)

  Kedves Annie! Sajnos rossz hírem van 🙁 Ezt a funkciót évekkel ezelőtt elkezdte bevezetni a Facebook, és ahogy az lenni szokott, egyes csoportoknál megjelent, míg másoknál nem. Valamiért félbemaradhatott ez a fejlesztés, mert már évek óta így áll a helyzet. Ami nagy kár, mert nagyon jó kis funkció. A csoportban a Továbbiak / Csoport beállításainak módosításánál, a Jelványek és a Szakaszok rész között kellene lennie a Bejegyzéstémák opciónak, de ha nincs ott, akkor sajnos semmilyen módon nem lehet elővarázsolni. Angol nyelvű fórumokon derült ki, hogy aki rendszeresen kérte ezt az angol nyelvű ügyfélszolgálattól, az sem kapott segítséget, nem tudták (vagy inkább nem akarták..) neki beállítani a funkciót.

  2019. július 01. 18:27 Válasz

Panna (#)

Kedves Kati!

Kérdéssel fordulnék hozzád.
Két hónapja hoztam létre egy csoportot, és sokan jelezték, hogy nem kapnak értesítéseket a bejegyzésekről. Ha kapnak is, akkor is csak egy tevékenység összefoglalót bizonyos időközönként. Akik ezt jelezték felém, ellenőrizték a beállításokban, hogy be vannak-e kapcsolva a csoport értesítései minden bejegyzés számásra, ezek be voltak kapcsolva.
Vajon mi lehet az értesítések elmaradásának oka? Mint a csoport adminisztrátora, mit tudnék tenni a probléma megoldása érdekében?

Köszönettel,
Panna

2019. június 14. 09:25 Válasz

  Gömöry Kati (#)

  Kedves Panna! Sajnos ezzel nem igazán lehet tenni semmit, a Facebook teljesen önkényesen küldözgeti az értesítéseket. Arra kell biztatni a csoporttagokat, hogy látogassák gyakran a csoportot (legjobb, ha Továbbiak / Link rögzítése a hivatkozásoknál segítségével a baloldali menüben rögzítik, így mindig szem előtt van és nem feledkeznek el róla), így biztosan nem maradnak le semmiről.

  2019. július 01. 18:24 Válasz

Becker Katalin (#)

Kedves Kati!
Szeretnék csatlakozni egy csoporthoz, de a megadott link nem jó ( nalam nem működik) küldtek meghívott de nem kaptam meg. Hol keressem ha az értesítésekben nem látom?

2019. június 20. 05:56 Válasz

  Gömöry Kati (#)

  Szia! Valószínűleg titkos csoportba hívtak meg téged, ezért hiába küldik el a linkjét, mert amíg nem vagy tag, addig nem fogod látni a csoportot. A teendő a következő: akié a csoport, menjen bele a csoportban baloldalt a Tagok menüpontba. Ott a jobb oldali oszlopban látni lehet olyan menüpontokat, hogy Meghívva, Nem érhető el, Letiltva. Ezek közül kattintson a Meghívva menüpontra. Itt fogja látni azokat az embereket, akiket meghívott a csoportba, de nem fogadták még el a meghívást. Te is köztük kell, hogy legyél. A tag neve mellett jobbra lesz egy hármaspont, arra kattintva előjön az emlékeztető küldése opció. Javaslom, hogy egyeztessetek, hogy éppen gépnél (telefonnál) legyél, amikor kiküldi az emlékeztetőt, így biztos észre fogod venni az értesítést, és nem kavarodik el az ezernyi más értesítés között.

  2019. július 01. 18:22 Válasz

Katona Anett (#)

Kedves Kati!

Régóta van saját fb oldalam, innen hoztam létre a saját vállalkozásomhoz egy új oldalt. Ehhez hozzáadtam egy adminisztrátort, aki meg is kapta a meghívó linket, de nem tud belépni, mert jelszót kér a rendszer. Én nem adtam meg jelszót az oldal létrehozásakor. Lehetséges, hogy a privát jelszavam kellene, ami a saját oldalamhoz van eredetileg rendelve? Az egyértelmű, hogy nem szeretném másnak megadni. Tudok ezen változtatni, vagy teljesen más a probléma?
Válaszodat előre is köszönöm! Anett

2019. július 01. 16:23 Válasz

  Gömöry Kati (#)

  Kedves Anett! Ha Facebook üzleti oldalhoz új admint szeretnél hozzáadni, akkor az illető kap róla egy értesítést, ez egy bizonyos oldalra viszi őt, ahol jóvá kell hagynia ezt a felkérést. (Régebben nem így volt, akkor még automatikusan admin lett az illető, sajnos ezen változtattak menet közben.) Neki nem kellene jelszót beírnia, ha mégis kell, akkor nincs belépve abba a fiókjába, amit adminként hozzáadtál, tehát a saját belépési adatait kellene megadnia és úgy belépni, a te belépési adataidhoz, jelszavadhoz semmi köze nincs, azokra nincs szüksége. Az oldalnak pedig nincsen saját jelszava.

  2019. július 01. 18:14 Válasz

Péter (#)

Sziasztok, Van egy FB csoportom, ahol admin vagyok. Hogyan tudok saját névvel kommentelni, vagy akár saját névvel like-olni a csoportom bejegyzéseihez? köszönöm

2019. július 10. 06:49 Válasz

  Gömöry Kati (#)

  Kedves Péter! Baloldalt felül tudsz váltani a magánprofil, ill. az oldal között, ha utübbival is jelen vagy a csoportban.

  2019. július 14. 17:47 Válasz

Magyarfalvi Imre (#)

Van egy zárt csoport, amely egy intim betegséggel foglalkozik. Minden tag valós saját nevén szerepel, tesz bejegyzést és hozzászólást. Az admin személye viszont ismeretlen. Egy nyilvános csoport van megjelölve adminként. A nyilvános csoportban viszont az admin nem valós személy. A profiljából semmi se tudható meg, se ismerőse se fényképe.
Többször felszólítottam bejegyzésben, hogy legalizálja magát. Azonnal kitörli a bejegyzést. Ezt többen is kérték, mindenki így járt. Rendben van ez így? Mit lehet tenni?
„Sztómásoknak ötletek, tippek” csoport a kifogásolt

2019. július 16. 18:06 Válasz

  Gömöry Kati (#)

  Kedves Imre!
  Itt valamilyen kavarodás lesz, mert csoportnak nem lehet csoport az adminja, csak személy vagy oldal.
  Bár ez tulajdonképpen mindegy abból a szempontból, hogy sem egy profil, sem egy oldal vagy csoport esetében nem lehetünk száz százalékig biztosak abban, hogy aki kezeli, az valós személy és tényleg az a valódi neve, amit megadott – kivéve persze, ha ismerjük az illetőt, lehetőleg személyesen.
  Ahhoz, hogy az admin nem akarja elárulni a kilétét, annyit tudok hozzáfűzni, hogy ehhez mindenkinek joga van, ugyanakkor mégis jogos kérés, hogy egy olyan csoportban, ahol minden tag intim dolgokat oszt meg a saját nevében, lehessen tudni, hogy ki az admin. Ebben az esetben viszont úgy néz ki, hogy ő nem fogja felfedni a kilétét.
  Mit lehet tenni ilyen esetben? Igazából semmit, nem lehet arra kötelezni az admint, hogy elárulja, ki is ő.
  Ha ez zavaró, akkor esetleg érdemes lehet egy új csoportot létrehozni, ahol az admin nem titkolja a kilétét, és oda áthívni az embereket a csoportból, bár nyilván csak egy részük fog átmenni.
  Azonban engedj meg egy gondolatot ide.
  Azt tudni kell, hogy a neten nincs olyan, hogy “zárt csoport”. Fizikailag persze, létezik, zárt, sőt titkos csoport is van a Facebookon. De sajnos azt senki sem tudja garantálni, hogy a bent lévő információk nem fognak kikerülni onnen. Éppen nemrég hallottam egy ilyen esetet. Egy olyan csoportban, ahol elég kényes témában gyűltek össze az emberek, az egyik lány kommentjeit valaki, aki teljesen jogtalanul tartózkodott a csoportban álnéven, összegyűjtötte, és névtelenül e-mailben elküldte a lány főnökének. Majdnem kirúgták emiatt. A lány abban a tudatban írta a le a véleményét egy bizonyos témában, hogy magához hasonló emberek között van, akik között ezt egy titkos csoportban nyugodtan megteheti. Sajnos nem így volt…Elég volt egy sunyi, rosszindulatú ember, és majdnem elvesztette a megélhetését. Ezért fokozottan szeretném felhívni mindenki figyelmét arra, hogy saját névvel csak olyasmit írjon le a Facebookon, amit bárki előtt felvállalna, akár a főnöke, felesége, a szomszédja, anyukája stb. előtt is. Ha “kínos” témáról van szó, vagy egész egyszerűen olyasmiről, ami nem tartozik a fél világra, akkor érdemesebb egy “kamu” profilt készíteni. Mondok egy jellemző példát: ha férfi vagyok és potenciazavaraim vannak, akkor lehet, hogy szívesen beszélgetnék erről egy témába vágó Facebook csoportban, ahol támogatást, segítséget, ötleteket kaphatok, de nem biztos, hogy ezt saját néven kell megtennem, mert lehet, hogy egy hét múlva a fél város azon fog röhögni, hogy impotens vagyok. (Elnézést, nem megbántani akarok senkit sem, csak muszáj valamilyen példát írni.) De ugyanez lehet a helyzet, ha körömgombám van, vagy inkontinenciám, vagy alkoholista vagyok, a sor végtelen. Mindenképpen érdemes elővigyázatosnak lenni, erről sajnos sokan megfeledkeznek a Facebookon böngészve.

  2019. július 16. 19:43 Válasz

   Magyarfalvi Imre (#)

   Kedves Katalin!
   Köszönöm a tanácsokat.
   Arról a betegségről, amiről én az előző levelemben írtam én vezetem a legnagyobb zárt csoportot. Konkurencia ként indult el ez a névtelen adminú csoport.

   Lenne még egy kérdésem, ha van a tananyagotokban rá válasz megvenném.
   Abban a zárt betegcsoportban rengeteg nagyon hasznos tanács hangzik el hozzászólás formájában, ami az idővonalon “lesüllyed.”
   Nincs valami megoldás ezek megjelölésére, hogy ismétlődő kérdés esetén jól előkereshető legyen.
   A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ NÉPSZERŰ TÉMÁK kategorizálást ismerem. Ezzel csak bejegyzést lehet megjelölni és előkeresni. Valami ehhez hasonló kellene, amivel a hozzászólást lehetne megtalálni.
   Informatikai ismereteim szintjén az az érzésem, hogy valami adatbázis kezelőbe kellene kimenteni, de ez körülményes lenne. Vagy lehet, hogy már van ilyen?

   2019. július 19. 22:02 Válasz

Silló Blanka (#)

Szia!van egy zárt fb oldalam ahol megvan írva a szabályzat!Nem tudom hogy milyen szabályokat tudnék még létrehozni,esetleg a moderátorok felé irányuló szabályzatban nem tudom hogy miket tudnék még létrehozni!tanácstalan vagyok!!

2019. július 16. 19:38 Válasz

  Gömöry Kati (#)

  Szia Blanka!
  Ez így eléggé általános, hiszen nem tudom, miről szól a csoportod, és milyen szabályok vannak.
  De leírom a saját tapasztalatomat: mindig érdemes a lehető legkevesebb szabályt hozni, mert az embereknek megvan az a sajnálatos tulajdonsága, hogy nem igazán szeretik elolvasni a szabályzatot. Van olyan csoportom, ahol kb. 2 sor a szabályzat, és még azt sem olvassák el, pedig a belépéskor külön megkérünk erre mindenkit…Egy biztos, regényt nem szeretnek olvasni, és nem is fognak utólag emlékezni a rengeteg bonyolult szabályra. Tehát: legyen kevés szabály, tömören, velősen, és érdemes jól látható helyre tenni! (rögzített poszt, csoportleírás, borítókép például). Ami pedig fontos: szigorúan be kell tartatni a tagokkal!
  Milyen szabályokat lehet érdemes létrehozni?
  – pl. ne reklámozzák a konkurenciát
  – titkos csoportból ne vigyenek ki információt
  – ne tiltsák le az admint
  – ne becsméreljék más eladó termékeit, ha nem tetszik, lapozzanak tovább
  – ne jelentgessék indokolatlanul a posztokat
  – ne jelentgessenek bizonyos fajta posztokat (nálam az MLM posztokat jelentik szenvedélyesen, pedig már ezerszer felhívtam rá a figyelmet, hogy ez nem tilos a hirdetős csoportjaimban),
  – “normál” csoportban tilos lehet a reklámozás,
  – ne beszéljenek csúnyán, vulgárisan, legyenek egymással udvariasak,
  – ne hirdessenek olyan tárgyakat, amelyeket a törvény tilt,
  – ha valaki sok eladó tárgyat tölt fel, tegye albumba,
  – azokat a tagokat, akik inaktívak és nem szólnak hozzá a posztokhoz, kiteszik a csoportból,
  stb. Számtalan lehetőség van.
  Gondold végig, hogy a te csoportodban mi a fontos.
  Egyébként menet közben is bármikor bővítheted a szabályzatot. Legtöbbször maga az élet fogja módosítani 🙂
  A moderátorok felé hozott szabályok megint más téma, ezt még konkrétabban kell szabályozni, de ez inkább privátban intézendő.

  2019. július 16. 20:06 Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.