5+1 újdonság a Facebook csoportokban

5+1 újdonság a Facebook csoportokban

Az utóbbi időben több apró újdonság is megjelent a Facebook csoportokban. Ezek nem voltak olyan hatalmas jelentőségűek, hogy egyenként írjak róluk, de most már megérett a dolog egy új blogbejegyzésre a témában.

Nézzük, milyen újdonságokkal örvendeztetett (?) meg bennünket Mark Zuckerberg az utóbbi időszak botrányai után:

1. Ismerőseid épp a Facebookon vannak

Megfigyelheted, hogy ha épp egy csoportban vagy, akkor egyes tagok posztjainál a profilkép mellett zöld pöttyöt látsz, ami azt jelenti, hogy az adott személy éppen fent van a Facebookon:

Ez egy apró kis segítség a Facebook részéről, végül is hasznos lehet, ha látod, hogy a poszt írója éppen online van, de sajnos csak az ismerősöknél működik ez a funkció. Azért ez is valami!

2. Az ajánlott csoportok máshova kerültek

Az ügyfélcsoportunkban hívta fel először a figyelmet az egyik tag arra a szomorú és sajnálatos eseményre, hogy a pár hónapja bevezetett, népszerű funkció, vagyis az ajánlott csoportok feltűnő helyen történő megjelenítése megszűnt. Ez elszomorító,  hiszen nagyon örültünk, amikor bevezették: végre nem kell a rögzített posztot elpazarolni arra, hogy ajánljuk esetleges további csoportjainkat. Némi vigaszt jelenthet a Facebook másik újdonsága, amiről kicsit lejjebb fogok írni.

Addig is az ajánlott posztok új helyen találhatóak meg, a Leírás menüpontban:

3. Üdvözöld az új csoporttagokat!

Ha frissen belépett tag posztol a csoportba, akkor a neve mellett integető kéz ikonja jelenik meg. A Facebook azt javasolja, hogy üdvözöld a friss tagokat. Az ikonra / Új tag feliratra / Új tagok megjelenítésére kattintva láthatod, hogy kik a legutóbb belépett tagok a csoportodban.

4. Videóparti

Új lehetőség az élő videók szerelmeseinek: az úgynevezett videóparti.

Erről szól:

Nem újdonság, hogy a Facebook mindenáron a videózást erőlteti, érdemes lehet kipróbálni ezt az új lehetőséget.

5. Több poszt rögzítésének lehetősége a csoportodban

Régóta szerettünk volna már egy ilyen funkciót, ami most talán valóra válik. Egy ilyen izgalmas lehetőség bukkant fel az egyik csoportunkban:

Sajnos a lehetőség nálunk azóta el is tűnt, de a remény hal meg utoljára, igaz? Ti találkoztatok már vele?

+1 Hirdetések a csoportokban

Márciusban röppent fel a hír, hogy megérkeztek a hirdetések a Facebook csoportokba. Nálunk azóta sem igazán van előrelépés az ügyben, de ha történik valami, természetesen azonnal írok róla.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük