5+1 újdonság a Facebook csoportokban


Az utóbbi időben több apró újdonság is megjelent a Facebook csoportokban. Ezek nem voltak olyan hatalmas jelentőségűek, hogy egyenként írjak róluk, de most már megérett a dolog egy új blogbejegyzésre a témában.

Nézzük, milyen újdonságokkal örvendeztetett (?) meg bennünket Mark Zuckerberg az utóbbi időszak botrányai után:

1. Ismerőseid épp a Facebookon vannak

Megfigyelheted, hogy ha épp egy csoportban vagy, akkor egyes tagok posztjainál a profilkép mellett zöld pöttyöt látsz, ami azt jelenti, hogy az adott személy éppen fent van a Facebookon:

Ez egy apró kis segítség a Facebook részéről, végül is hasznos lehet, ha látod, hogy a poszt írója éppen online van, de sajnos csak az ismerősöknél működik ez a funkció. Azért ez is valami!

2. Az ajánlott csoportok máshova kerültek

Az ügyfélcsoportunkban hívta fel először a figyelmet az egyik tag arra a szomorú és sajnálatos eseményre, hogy a pár hónapja bevezetett, népszerű funkció, vagyis az ajánlott csoportok feltűnő helyen történő megjelenítése megszűnt. Ez elszomorító,  hiszen nagyon örültünk, amikor bevezették: végre nem kell a rögzített posztot elpazarolni arra, hogy ajánljuk esetleges további csoportjainkat. Némi vigaszt jelenthet a Facebook másik újdonsága, amiről kicsit lejjebb fogok írni.

Addig is az ajánlott posztok új helyen találhatóak meg, a Leírás menüpontban:

3. Üdvözöld az új csoporttagokat!

Ha frissen belépett tag posztol a csoportba, akkor a neve mellett integető kéz ikonja jelenik meg. A Facebook azt javasolja, hogy üdvözöld a friss tagokat. Az ikonra / Új tag feliratra / Új tagok megjelenítésére kattintva láthatod, hogy kik a legutóbb belépett tagok a csoportodban.

4. Videóparti

Új lehetőség az élő videók szerelmeseinek: az úgynevezett videóparti.

Erről szól:

Nem újdonság, hogy a Facebook mindenáron a videózást erőlteti, érdemes lehet kipróbálni ezt az új lehetőséget.

5. Több poszt rögzítésének lehetősége a csoportodban

Régóta szerettünk volna már egy ilyen funkciót, ami most talán valóra válik. Egy ilyen izgalmas lehetőség bukkant fel az egyik csoportunkban:

Sajnos a lehetőség nálunk azóta el is tűnt, de a remény hal meg utoljára, igaz? Ti találkoztatok már vele?

+1 Hirdetések a csoportokban

Márciusban röppent fel a hír, hogy megérkeztek a hirdetések a Facebook csoportokba. Nálunk azóta sem igazán van előrelépés az ügyben, de ha történik valami, természetesen azonnal írok róla.

 

Oszd meg, ha tetszett!
Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.