Kérdések és válaszok: MailerLite


A múltkori MailerLite-os cikkhez érkezett egy hozzászólás Zsolttól rengeteg kérdéssel, és mivel ilyen sok kérdést írt, ezért úgy gondoltam, hogy egyszerűbb és praktikusabb lesz, ha inkább egy blogbejegyzésben válaszolom ezt meg. 

Tegyetek fel nyugodtan kérdéseket továbbra is, ha vannak még!

Saját szerverre kell telepíteni? Ez mennyire bonyolult? Ha igen, van-e túlterhelés elleni védelem benne?

Nem kell telepíteni sehova, csak regisztrálni kell egy fiókot és online elérhető, használható. Semmi bonyodalom! 🙂

Mobil barát?

Igen, teljes mértékben.

Lehet-e személyre szóló leveleket küldeni vele? (változók amik beilleszthetők egyszerűen a levélbe, pl. kedves name, leíratkozás hírlevélről)

Igen, beilleszthetők változók a levélbe és a címsorba is. 

A leiratkozási link természetesen benne van, a szövege megváltoztatható, formázható.

Nemeket külön tudja-e választani keresztnév alapján?

Erre sajnos nincs mód, egyébként is mivel angol nyelvű a rendszer, a magyar nevekkel sok mindent nem tudna kezdeni.

Lehetséges-e feliratkoztatás több csoportba is egyszerre ?

Igen, meg tudod adni, hogy feliratkozáskor pontosan milyen csoportokba kerüljön bele a feliratkozó, ehhez elég egy űrlap.

Meglévő ügyféllistát könnyen fel lehet rá tölteni?

Igen, az importálás könnyű. Annyi, hogy nagyobb (1000 főnél nagyobb) lista esetében szükség lesz egy engedélyeztetésre a hírlevélküldő részéről, ami bosszantó lehet, de a felhasználók érdekeit védik azzal, hogy nem engednek be spammelőket. Az engedélyezés hivatalosan 1-2 napig tarthat, de nekünk pár órán belül megcsinálták. Az a lényeg, hogy ha kampányt akarsz kiküldeni, akkor időben végezd ezt el, ne 5 perccel az első kampány kiküldése előtt döbbenj rá, hogy van itt még egy plusz lépés.

Űrlapok, kérdőívek készíthetők-e vele? Megrendelő űrlap is?

Készíthető vele űrlap, felugró ablakos űrlap, gombra kattinva felugró űrlap és landing page. Kérdőív készítésére nem alkalmas, a megrendelő űrlap esetében annyi probléma van vele, hogy nem lehet jelölőnégyzeteket betenni, vagyis többféle termék közül nem lehet választani az űrlapon. Viszont cserébe az űrlapok gyönyörűek, még sosem volt dolgom ennyire szuperül szerkeszthető és formázható űrlapokkal. Landing page készítő alkalmazás teljes mértékben kiváltható vele.

Van-e lehetőség többféle adatmező megadására, vagy csak ami alapból benne van?

Arra nincs lehetőség, hogy új mezőt adj hozzá, én azt szoktam csinálni, hogy a meglévő mezőkből kiválasztok valamit és egyszerűen átnevezem, vagyis ebben a formában működik a dolog.

Van-e benne automatikus link követés az emailekben?

Igen, a statisztikáknál meg lehet nézni egyenként, hogy melyik linkre hányan kattintottak és pontosan kik voltak azok. Egyébként az egyes feliratkozóknál részletes statisztika van arról, hogy mikor mit csináltak: melyik levelet mikor kapták meg, mikor nyitották meg, mikor kattintottak – percre pontosan.

Lehetséges-e csoporttag automatikus átmásolása és kikapcsolása a hírlevélsorozat végeztével?

Meg tudod csinálni, hogy a hírlevélsorozat végén automatikusan átmásolja, vagy teljesen áthelyezze a rendszer a feliratkozót egy másik csoportba.

Lehet-e beállítani hozzá feliratkozás utáni automata köszönő oldalt?

Igen, sőt kell is. A visszaigazoló oldal is maximálisan formázható, különféle elemekből összeállítható, mint az űrlap és a landing page.

Lehetséges-e többszörös feliratkozást engedélyezni (pl. megrendelő űrlapokhoz)?

Elvileg engedi a rendszer, hogy valaki többször is feliratkozzon.

Lehetséges-e hírlevélsorozat kezdetét a hét napjához kötni, nemcsak a feliratkozási időponthoz?

Igen, meg lehet határozni, hogy a hét / hónap / év egy bizonyos napján, vagy a nap egy bizonyos órájában küldje ki a levelet.

Lehetséges-e RSS hírek automatikus kiküldése – blogkövetés ?

Lehet ilyet csinálni, de ezt még nem próbáltam, itt írnak róla bővebben: https://www.mailerlite.com/rss-to-email

Nekem opencart webshopom és Divi rendszerű weboldalam van ahhoz is beállíthatóak a popup-ok ?

Igen.

Meg van szabva, hogy hány popup-ot sales oldalt..lehet készíteni? Egyáltalán van valamiféle korlátozás valamiben? MB, stb?

Erre vonatkozóan még nem találtam infót, ha találok, akkor frissítem majd a cikket.

Simán összedobható vele egy hírlevélsorozat, de nagyon bonyolult dolgokat nem lehet vele készíteni,-itt mire gondoltál ?

Ezt az állításomat lehet, hogy visszavonom, mert menetközben egy csomó új funkcióra bukkantam 🙂 Amit még nem sikerült megtalálnom, az az elévülő link / oldal, ami jól jönne határidős ajánlatoknál. De egyébként rengetegféle lehetőség van, pl. aktivitástól függően kaphatnak többféle levelet.

Azt mondod, 1000 feliratkozóig teljesen ingyenesen használható- ilyenkor minden hónapban újra meg kell rendelni?és más csomagoknál? ( ha nem akarom elsőre egy egész évre megrendelni?)

Az ingyeneset nem kell megrendelni, az automatikusan van és működik mindaddig, amíg 1000 fő alatt vagy. A fizetős csomagoknál havonta levonják a díjat. De ez úgy van, hogy pl. tegyük fel, hogy fizetsz egy csomagért január 5-én. Akkor a következő díjat február 5-én vonják le. De ha te menet közben, mondjuk január 19-én upgrade-eltél egy nagyobb csomagra, akkor a különbözetet kell aznap kifizetned, és a következő havidíjat február 19-én fogják levonni. Én sem szeretném egy évre előre kifizetni, sosem lehet tudni mi jön közbe, úgyhogy havonta vonják az összeget, vagy upgrade-elek menet közben, ha kell.

A csomag rendelésekor kell lennie egy külön számlának,amiről ők leemelik a csomag díját?

Igen, meg kell adni egy bankszámlaszámot, és levonják.

Ha úgy néz ki , hogy túlléped a feliratkozóid számával a csomagodbeli limitet,akkor közben is válthatsz csomagot?

Igen, bármikor. Ha azt látod, hogy már nagyon közelít a határhoz, akkor érdemes upgrade-elni. Egyébként a fordítottját is bármikor megteheted, ha beleférsz egy kisebb csomagba, vagy kitörölsz embereket, akkor válthatsz bármikor a kisebb csomagra.

Képes áttenni automatikusan egyik listáról a másikra a felíratkozót,ha az egyik hírlevélnek vége?

Igen. Másolni vagy teljesen áthelyezni is lehet.

Van-e funkció korlátozás a free változatban?

Elvileg nem lehet kikapcsolni a dupla opt-int, de valaki azt írta, hogy ki lehet úgy is…Ezt már sajnos nem tudom ellenőrizni.

Van-e valamilyen magyar nyelvű használati útmutató?Ha nincs,legalább angol?

Nem tudok róla, hogy magyar nyelvű lenne, angol nyelvűt pedig nem kerestem. Igazából annyira könnyen használható, hogy semmit sem kellett keresgélnem. Én személy szerint nem szeretem és nincs is türelmem a bonyolult rendszerekhez, amelyek oktatás nélkül érthetetlenek, szóval nekem ebből a szempontból is ideális rendszer ez. 🙂

Oszd meg, ha tetszett!
Share

8 Hozzászólások

Kovács Zsolt (#)

Kedves Kati !
Nagyon köszönöm ezt a részletes tájékoztatást!.Sokat jelent,ha valaki már maga is használja és úgy tud véleményt mondani róla.Közben regisztráltam én is.Egyenlőre 500 főnek engedélyezték,hogy küldjek ki levelet, és ha az megfelel az ő elveiknek,akkor majd bővítik.Valami ilyesmit írtak.
Hogyan lehet egy hírlevél sorozatot csinálni? Ez érdekelne részletesebben, ha van még energiája segíteni.
Hálás köszönettel:Zsolt

2017. április 11. 20:00 Válasz

Kovács Zsolt (#)

Kedves Kati !
Az még nem világos számomra, hogy
– ha megcsinálok mondjuk 10 emailt, akkor azt hogyan fűzöm össze hírlevél sorozattá
-ha a sorozatnak vége, hogyan küldöm át egy másik sorozatra automatikusan?
Le tudnád írni ehhez milyen lépéseket kell megtenni?
És olyat tud a rendszer, ha valaki nem nyit ki egy levelemet,neki automatikusan kiküld egy másik levélsorozat 1. levelét?
És azt, hogy ha valaki a levelemben rákattintott az ajánlatomra, hogy igen, ő azt megveszi,akkor már ne menjen ki neki ennek a sorozatnak a többi levele, hanem egy újabb,-ún. vásárlást után követő -hírlevél sorozat első levele, a “köszönöm a vásárlást…” menjen ki helyette ?
Köszönettel:Zsolt

2017. április 18. 18:37 Válasz

Judit (#)

Kedves Kati!
Hogyan kezeli a rendszer a visszapattanó hírlevelek és azt hol lehet beállítani?

Köszönöm
Judit

2017. május 18. 17:16 Válasz

  Gömöry Kati (#)

  Bizonyos visszapattanásszám után magától törli a feliratkozót.

  2017. június 28. 14:01 Válasz

Norbi (#)

Kedves Kati!

Az elkészített űrlapok html-ben is hozzáférhetőek, hogy saját html oldalba, vagy éppen nem a klasszikus (wp, joomla, drupal stb) nyilt forráskódú cms-be lehessen integrálni saját designnal?

Köszönöm a választ!

2017. szeptember 05. 15:42 Válasz

  Gömöry Kati (#)

  Szia! A beágyazható formoknál elérhető a Javascript, html és iframe kód is. A landing oldalként működőeknél nincs ilyen, de azok úgyis külön oldalként üzemelnek, nem kell őket beilleszteni.

  2017. szeptember 13. 05:23 Válasz

Lajos (#)

Kedves Kati! Én most barátkozok a felülettel. Jól látom? Ha egy feliratkozó landing page-t akarok létrehozni kizárólag az email címet bekérve, akkor nem engedi a checkboxot használni? (Ez fontos lenne az adatvédelmi szabály elfogadása miatt.) Nekem kizárólag akkor kínálja fel a checkbox lehetőségét, ha az email címen kí ül újabb adatot (pl név) is kérek…Vagy én vagyok béne, vagy a megoldás. 🙂

2018. február 17. 11:18 Válasz

  Gömöry Kati (#)

  Kedves Lajos!
  Igazad van, tényleg vannak olyan landingek, amelyeknél valamiért nem engedi. Ez eddig nem tűnt fel nekem, mert egyrészt nem csak e-mailt szoktam bekérni, másrészt amelyiket én használom, azoknál van checkbox (igaz, csak egy checkboxot enged, van akinek ez sem tetszik). Az űrlapok terén vannak hiányosságok…

  2018. február 17. 14:41 Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.