5 alternatíva, ha unod a Canvát

5 alternatíva, ha unod a Canvát

A Canva a legnépszerűbb grafikai és képszerkesztő program, korábban mi is írtunk már róla. Azonban előfordulhat, hogy kicsit már unalmas, illetve szívesen kipróbálnál valami mást is. Miért is ne? Ebben a cikkben összegyűjtöttem 5 alternatívát, olyan képszerkesztő programokat, amelyek segítenek abban, hogy szuper illusztrációkat készítsd a blogodra vagy a közösségi média-felületekre, és amelyeket a Canva helyett használhatsz. Lássuk őket:

Stencil

A Stencil egy olyan képszerkesztő program, amelynek a segítségével lehet:

  • képeket szerkeszteni,
  • illusztrációkat készíteni különféle sablonok alapján.

Némi szépséghibája a dolognak, hogy a Stencil fizetős. Ingyenesen csak az alapfunkciók járnak: havonta 10 képet szerkeszthetsz, a sablonokat viszont már nem tudod használni.

Kedvencem a Facebook Ad Grid funkció: Facebook hirdetések elkészítéséhez használhatod ezt a rácsot, amely abban segít, hogy a képen 20% alatt tudd tartani a szövegarányt. Ügyes!

Snappa

Érzésem szerint a Snappa erőteljesen a Canva babérjaira tör, a rímelő névtől kezdve a kínálatig. Ugyanis a Snappa segítségével a közösségi média posztok, borítóképek, és egyéb illusztrációk (pl. blog, hirdetések) sokaságát készíthetjük el, de saját méretet is megadhatunk.

Számos sablon közül választhatod ki a neked tetszőt. A sablonok egy része ingyenes, a többit akkor használhatod, ha előfizetsz. Egyébként a manapság szokványos, trendi dizájnokat találjuk itt is. Ha egy kis vérfrissítésre van szükség a megunt Canva poszt dizájnok után, akkor itt végre kiélheted magad.

RelayThat

Ez a különleges alkalmazás, a RelayThat nem kevesebbre képes, mint hogy egyszerre több közösségi média felületre és méretben tudd elkészíteni a borítóképeidet. Magyarul nem kell egyenként kínlódnod mindegyik méret elkészítésével, mert ez az ügyes program ezt automatikusan megcsinálja helyetted. Nem semmi, igaz? Ráadásul rengeteg képet és egyéb előre gyártott elemet használhatsz fel hozzá.

Az egyetlen szomorúság benne az, hogy az ingyenes verzióban csak vízjelesen töltheted le az elkészített remekművet, amit kb. semmire sem fogsz tudni használni, legfeljebb arra, hogy lecsekkold, elég jól néz-e ki az alkotás ahhoz, hogy érdemes legyen érte fizetni. Mégis megérheti fizetni érte, hiszen időt és energiát spórolhatsz vele.

Desygner

A Desygner szintén a Canvára emlékeztet, rengetegféle közösségi média- és egyéb illusztrációt, illetve marketinganyagot (pl. szórólap) lehet vele készíteni, de a sablonok nagy része fizetős, csak elvétve lehet találni egyet-egyet, ami ingyenes. Egyébként sincs még fent akkora kínálat a sablonokból, mint a Canván, ahol tényleg brutális mennyiséget találunk. 

Ettől függetlenül fél szemedet érdemes rajta tartani, és kipróbálni, hiszen lehet, hogy új kedvencet találsz a Desygner “személyében”.

DesignBold

Mit is mondhatnék a DesignBoldról? A belső felülete kísértetiesen emlékeztet a Canváéra, viszont a sablonjai annyira szuperek, hogy első látásra beléjük lehet szeretni. Érdemes rászánni egy kis időt és mazsolázgatni közülük.

Tudnám még folytatni a sort, hiszen egyre bővül a Canva trónját megdönteni szándékozó designer oldalak köre, de szerintem egyszerre elég ennyi. Érdemes őket kipróbálni!

Oszd meg, ha tetszett!
Share

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük