10 szuper Canva betűtípus

10 szuper Canva betűtípus

Miközben különféle közösségi média illusztrációkat, bannereket, szórólapokat és egyéb marketinganyagokat készítesz, bizonyára te is szívesen használsz különleges, az átlagostól eltérő betűtípusokat. Most összegyűjtöttem egy csokornyi olyan modern, látványos betűtípust, amelyet te is bátran használhatsz. Ezeket a betűtípusokat a Canva grafikai alkalmazáson belül megtalálod. 

Szívesen kiszerveznéd, profira bíznád a Facebook és Instagram posztírást? Nézd meg posztírás szolgáltatásunkat! >>>

 

Mivel a magyar betűkészlet az ékezetek miatt speciális, így azt is figyelembe kellett vennem, hogy az adott betűtípus megfelelően jeleníti-e meg az ékezetes karaktereket is – sajnos emiatt jó pár szuper betűtípus eleve kiesett. Az “árvíztűrő tükörfúrógép” kifejezéssel szokás ezt tesztelni, mert az minden hosszú magánhangzót tartalmaz. 

Az árvíztűrő tükörfúrógép nem egy létező gép, hanem egy könnyen megjegyezhető, pangrammára hasonlító szöveg. Úgy tartalmazza a magyarban használt összes ékezetes karaktert (áÁ-éÉ-íÍ-óÓ-öÖ-őŐ-úÚ-üÜ-űŰ), hogy közben egy összefüggő, értelmes szöveget látunk (nem azt például, hogy „AaÁáBbCc…”). Elsősorban a betűtípusok és betűképek bemutatására, tesztelésére használják kiadványszerkesztés és grafikai munkák során. Egy betűtípus-nézegető programban egy betűtípust megnyitva látható, hogy az adott betűtípus rendelkezik-e ékezetes betűkkel. Általában az ő és ű betűk szoktak hiányozni az ékezetes betűk közül, mivel a hungarumlautnak nevezett kettős hosszú ékezettel ellátott betűk nem részei az alap latin karakterkészletnek. – Wikipedia

És akkor következzenek a betűtípusok és egy kis minta mindegyikhez:

.

Adlery Blockletter

Amatic SC

Barriecito

Handy Casual

Holiday

Joshico (Canva Pro)

Lumios Marker

Moontime

Rabbits Dummy (Canva Pro)

Starzy 3 

Ha tetszett ez a poszt, és szeretnéd, ha lenne folytatása, kérlek, jelezd lájk vagy komment formájában!

Szívesen kiszerveznéd, profira bíznád a Facebook és Instagram posztírást? Nézd meg posztírás szolgáltatásunkat! >>>

 

Oszd meg, ha tetszett!
Share

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük