5 fontos tudnivaló a Google+ közösségi oldalról


google plus google+

Az IWIW megszűnése után a Facebook legnagyobb riválisa a Google+ (Google Plus) közösségi oldal lett. Ha már használod, az nagyszerű, ha még nem, akkor érdemes elkezdened. Íme néhány fontos és érdekes információ a Google Plusról:

1. Keresőoptimalizálás: a Google Plus közösségi oldalként talán nem a legnépszerűbb, de keresőoptimalizálás szempontjából, linképítés céljára kiválóan alkalmas. De ez nem is csoda: a Google mindig előnyben részesíti a saját tulajdonában lévő felületeket. Egy ingyenes Blogger (Blogspot) blog például könnyedén kerülhet előre a keresőben, és a Google Plus posztokat is szereti, nagyon gyorsan indexeli. Ezt ne feledd el, amikor azon vacillálsz, hogy foglalkozz vele vagy sem!

2. Közösségi oldalként, Facebook-riválisként a Google Plust már évek óta temetik. Elődje, a Google Buzz (nálunk: Google Zümm) például meg is szűnt. Azonban ne feledkezzünk meg olyan tényezőkről, amelyek megtörhetik a Facebook egyeduralmát: a radikálisan lecsökkentett elérések, a növekvő költségek előbb-utóbb ahhoz vezetnek majd, hogy az emberek elfordulnak a Facebooktól és más felületeket fognak keresni helyette. Ami akár a Google+ is lehet – de ez még a jövő titka.

3. Ami a Facebookon a like, az a Google Plus esetében a “pluszegy” (+1). Mégis több annál: bizonyos mennyiségű +1 esetén a “pluszegyezett” tartalom előbbre kerül a Google találati listájában is.

4. A Google+ nem tilt le azért, mert ismerősnek jelölsz embereket. A Facebook ezzel szemben már lassan mindenért tilt.

5. A Google+ -ban is vannak csoportok, és aktivitás is van bennük bőven. Tehát ha csoportmarketingről beszélünk, akkor azt nem kell a Facebookra korlátozni!

 

Oszd meg, ha tetszett!
Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.