Gyors reakció az aktualitásokra: te is alkalmazhatod a marketingedben


Gyors válasz az aktualitásokra: ezt a marketingben is alkalmazni tudod. Ha kellően frappáns és kreatív a reklám, akkor akár virálisan is terjedni kezdhet.

Íme néhány példa:

Brad és Péter is szingli

Az utóbbi napokban megrázta a világot a döbbenetes hír: Angelina Jolie és Brad Pitt, alias Brangelina, a világ legszebb színészpárja elválik.

A Norwegian légitársaság azonnal reagált a hírre, kedvezményes repülőjegyet kínálva a Brad meghódításáról álmodozó norvég hölgyeknek:

brad_szingli

Brad szingli. Akciós út Los Angelesbe

De a magyarokat sem kell félteni, hiszen nálunk attól robbant fel a média, hogy a HajdúSarka házaspár válik, így elkészült a helyi változat is 🙂

hajdu_peter_szingli

Hajdú is szingli. (Képek: KKV marketing Facebook csoport)

Tudta?

A jellegzetes plakátok sok reklámban megjelentek. Kérdés, hogy ezek mennyire hatékonyak, hiszen könnyen összetéveszthetőek az eredetivel.

tudta

Forrás: tuzoltokeszulek.com

tudta

Egy reklám a netről

Sajtbureszes bukta

A nagy kreatívkodás során érdemes odafigyelni arra, hogy ne sértsd meg senkinek a személyiségi és egyéb jogait, mint ahogy az a hírhedt “sajtbureszes” eset során történt.

Közismert a sztori: a riói olimpián Kenderesi Tamás a 200 méteres pillangóúszás döntőjében bronzérmet szerzett, ami után azt nyilatkozta:

“Elfáradtam, rámférne pár sajtburesz.”

A hamburgeres cégek azonnal reagáltak, a Burger King és a Zing Burger azonnal lecsapott a PR lehetőségre, az utóbbi például ingyen sültkrumplit kínált azoknak, akik aznap bemondták a “sajtburesz” jelszót.

Az öröm nem tartott sokáig, mert kiderült, ezzel több szabályt is megszegtek a cégek, amelynek jogi következményei is lehetnek. Az omimpia ideje alatt ugyanis tilos lett volna olimpikonok nevével reklámozni, illetve személyiségi jogokat is sértettek a reklámokkal.

sajtburesz

Kenderesi és a sajtburesz. (Kép forrása: mno.hu)

Oszd meg, ha tetszett!
Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.