Ügyfélsztorik: “Az egyéniség egy olyan mű, amelyet egy egész életen át tökéletesítünk” – interjú Eyn-nel

Ügyfélsztorik: “Az egyéniség egy olyan mű, amelyet egy egész életen át tökéletesítünk” – interjú Eyn-nel

Eyn

Amikor kedves ügyfelem, Eyn interjút készített velem a weboldalára (ide kattintva tudod elolvasni), azonnal tudtam, hogy nekem is ki kell őt faggatnom egy interjú keretein belül, mert egy olyan izgalmas témával foglalkozik, ami egy MarketingMániás kisvállalkozó érdeklődésére igencsak számot tarthat. Ez pedig nem más, mint az egyéniségépítés. Ha vállalkozásba kezdesz, akkor előbb vagy utóbb szembesülni fogsz azzal, hogy a saját egyéniséged milyen fontos szerepet játszik a sikereidben, úgyhogy nem árt, ha tudatosan is foglalkozol ezzel a témával. De erről nem én fogok most beszélni, hanem átadom a szót Eyn-nek az alábbi interjúban. 

Mesélj magadról! Mivel foglalkozol pontosan?

Az emberi lény egy csodálatos teremtmény, és önmaga létével bámulatos hatással lehet a világra. Minden egyes ember egy külön univerzum, olyan egyedi összetevők alkotják, mint semmilyen más lényt a világon. Következésképp minden ember olyan értékes és megismételhetetlen egyéniség, amelyből nincsen kettő.

Minden emberben benne van a lehetőség, hogy a lehető legboldogabb, legsikeresebb teljes életet éljen. Ez attól függ, hogyan használja, építi fel saját egyéniségét. Az egészség, az anyagi helyzet, a személyes sikerek, a jó kapcsolatok mind tőlünk függenek. Amit a külvilágban tapasztalunk, a személyes körülményeink, mind visszacsatolás. Az egyéniség maga a teremtő erő forrása, amellyel az életében bármit megvalósíthat. Ennek gyakorlati módjával foglalkozom, s ezt adom át az anyagaimban. Hozzá kell tennem, hogy ez egy olyan folyamat, amely soha nem ér véget, egy fejlődés, amely örömteli, és boldogsággal tölt el.

A weboldaladon sok érdekes egyéniséggel lehet interjút olvasni. Mindegyikük története nagyon inspiráló. Szerinted mi az a közös tulajdonság, ami mindegyik kiemelkedő egyéniségben megtalálható?

Ez nagyon jó kérdés. Benne van a válasz is: az egyéniségükben. Nem a tömeget követték, hanem felépítették a saját egyéniségüket és kitartottak álmaik mellett.

Mit jelent pontosan az egyéniségépítés? Mesélj egy kicsit arról, hogyan lehet tudatosan tenni azért, hogy kiemelkedő egyéniségekké válhassunk! Egyáltalán fejleszthető ez, vagy igazi egyéniségnek csak születni lehet?

Mindenki egyéniségnek születik, csakhogy… jön a társadalmi programozottság. Mire valaki felnő, ezerféle utasítás kerül a tudatalattijába, hogyan legyen olyan, mint a többi ember. Az átlagembereket könnyű irányítani, az egyéniségeket nem lehet, de ők viszik előre a fejlődést.

Tulajdonképpen minden anyagom erről szól, mert ez a kulcs: mindegy, hogy anyagi bőséget akarsz, személyes sikert, elérni valamit, jó kapcsolatokat, az egyéniségedtől függ az eredmény. Minél fejlettebb ez az egyéniség, annál több mindent tud megvalósítani. A kiváló egyéniség 50 jellemvonása című könyvemben írtam le ezeket a tulajdonságokat és jellemzőket. Az egyfajta ideál, amely motiváló hatással bírhat.

Mennyire tartod fontosnak egy vállalkozó esetében az átütő személyiséget, ami az egész vállalkozásra ki tud sugározni? Fontosnak tartod, hogy a tulajdonos az arcával és a személyiségével képviselje a céget, vagy egy introvertáltabb embernek is lehet sikere szerinted?

Mindkét kérdésre az első válasz attól függ, mivel foglalkozik. Van ahol a vállalkozó személye teljesen a háttérben maradhat, ami számít, az a gondolatai és cselekvései, mert az a vállalkozására kihat.

A második kérdés összetettebb. Számos híres és sikeres ember van, aki introvertáltabb típus. Az az érdekes, ha valaki vállalkozik, általában nem marad introvertált. Mindig azt közvetítem az anyagaimban, nem számít ki vagy, vagy mi vagy, egyáltalán milyen vagy. Nem kell bizonyítani, sem másokkal megszerettetni magad. Ez belső dolog. A kiváló egyéniség legbelsőbb érzéseit követi, és nem foglalkozik azzal, mások mit gondolnak róla. És itt következik a legfontosabb:

Egészen addig, amíg azt képviseled és közvetíted, ami a legjobb benned és azt másokban is felébreszted, jó úton haladsz.

Nem fog mindenki kedvelni, vagy szeretni, de elfogadnak és inspiráló hatást keltesz azzal a példával, hogy megmutatod: az egyéniség igenis értékes és bármit elérhet.

Érdemes többféle módon kommunikálni, mert vannak, akik inkább az írott és “távolságtartó” érintkezést szeretik, vannak akik az élőt, megint mások a kevert módot.

Most, amikor végtelen sok információ zúdul az átlagemberre, éppen az egyéniségek azok, akik felkeltik a figyelmet. Ezért az a fontos, hogy egyediség legyen a vállalkozásban és a kommunikációban, hogy észrevegyék. A másik a mögötte álló személy egyénisége. Annak a fejlettsége, színessége, lelkesedése átáramlanak mindenféle módon.

Miért kezdtél ezzel a témával foglalkozni? Önfejlesztés volt a célod, vagy már az elején úgy tervezted, hogy oktatni fogod az egyéniségépítést?

Gyermekkorom óta természetes része az életemnek az önfejlesztés. Ez egy életmód. Mindig azt szoktam mondani, az egyéniség egy olyan mű, amelyet egy egész életen át tökéletesítünk. Nem azért, mert muszáj lenne, hanem mert örömet ad. Az a legszebb benne, hogy a belül zajló pozitív változás másokon is visszatükröződik. Vagyis minél jobbá formálom magam, másokban annál pozitívabb változást váltok ki.

Az önfejlesztés nem valami önző dolog, hanem hosszú távon éppen a legnagyobb “szolgálat”. Ez egy csodálatos dolog: magadon dolgozol és közben másokat építesz. Már régen rájöttem, senkit és semmit nem kell és nem is lehet igazán megváltoztatni. Egyszerűen ha önmagamon dolgozok, a körülményeim is megváltoznak, és az emberek is másként viszonyulnak hozzám.

Engem nagyon sok dolog érdekel és sok mindennel foglalkozom,számtalan blogot, vagy weboldalt indítottam zene, természet, filmek, könyvek, online marketing, spiritualitás és egyéb témákban, de a legnagyobb hatásokat az önmegvalósításokkal kapcsolatos írásokkal értem el.

Olyan, mintha számos személyiségem lenne és mindegyik más típusú személyiségekhez szól. Nem mondanám igazán azt, hogy “tanító”, mert én nem vagyok tanár, sem személyiségfejlesztő, sem tréner. Azt adom át, amit tapasztaltam. Vannak anyagaim, amelyek nagyon erőteljesen motiváló, tettekre serkentő, határozott stílusúak. Ugyanakkor vannak olyanok is, amelyek szokatlanul közvetlenek, lágyak, egyenest az én -hez szólnak, az intuitív, jobb agyféltekéhez, és felszabadító erejűek.

A Te csinálod az egészet! című könyv például utóbbi kategória, a megírása is egy olyan élmény volt, amit nem is lehet szavakba önteni. Itt már túlmutat rajtam az információ, a megírásakor teljesen “leállt bennem minden”. Amikor kikapcsoltam az íráshoz, olyan volt, mintha a mindenség bennem szólalna meg és választ adna a kérdéseimre. És mindezt azért mondom el, mert ez nem tanítás, egyszerűen olvasod és van egy olyan érzésed “a saját belsőd szól hozzád, hiszen éppen erre kerested a választ”. Ezt persze nem én mondom, hanem olvasói visszajelzésekből idéztem.

Milyen tanácsot adnál annak, aki kiemelkedő egyéniséggé szeretne válni? Hol és hogyan érdemes megtenni az első lépéseket?

Először is felejtse el azt, hogy bárkinek, vagy bárminek meg kellene felelnie. Nincsen külső elvárás, abban a pillanatban, amint ráébredsz, hogy a “mindenség” nem követel tőled semmit, felszabadulsz és bármit megtehetsz.

Értékes vagy akkor is, ha semmi “kiemelkedőt” nem tettél. Igazából csak kövesd a legbelsőbb érzéseidet és valósítsad meg azt, ami a szíved vágya. Ez most talán közhelyesnek hangzik, de ez az egyetlen ami működik. Amíg mások céljait és hitét követed, kifáradsz. Amikor a saját utadat járod, egyre jobban feltöltődsz és megerősödsz.

Ezért készítettem az útmutatókat, a cikkeket, az e-bookokat és az Egyéniségépítés Képzés Programot, ami egy online elérhető tanfolyam és a csúcsa ennek, mert mindent magában foglal.

Hol lehet elérni téged?

Az Egyéniségépítés és Eyn oldala weboldalakon. Facebookon az Egyéniségépítés és a Tedd azt amit a legjobban szeretsz és amihez a legjobban értesz oldalak a legnépszerűbbek. De Facebookon az Eyn oldala az, ahol a legtöbb információt közlöm, mert ez a szerzői oldalam és itt a blogokban, weboldalakban közzétett írásaim mellett, erdei kalandozásaimról is szoktam képeket feltenni.

 

Kérd most ingyenes, 2023-as marketingnaptárunkat!
? Segít a kampányaid, közösségi média posztjaid megtervezésében
? Praktikus online táblázat formátum, amit le is tölthetsz
? Több ezer kisvállalkozó használja immár 9. éve
? Konkrét, azonnal használható tippek a posztíráshoz e-mailben!
Kattints a képre és töltsd le most azonnal!
.
Oszd meg, ha tetszett!
Share

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Töltsd le ingyenesen a 2023-as Marketingnaptárt!
This is default text for notification bar