Ügyfélsztorik: interjú Nemeskéry Nórával, a rend művészével

Ügyfélsztorik: interjú Nemeskéry Nórával, a rend művészével

Új sorozatunkban szeretnénk bemutatni nektek a MarketingMánia ügyfeleit, tanfolyamosait, hiszen az ő történetükből rengeteget lehet tanulni és inspirálódni. Első beszélgetőpartnerem Nemeskéry Nóra volt, aki olyasmit hoz el az emberek életébe, ami sokaknál hiányzik, de mindenkinek szüksége lenne rá: a rendet. Fogadjátok szeretettel az interjút és Nórát!

Nemeskéry Nóra - A rend művészete

Nemeskéry Nóra

Mesélj egy kicsit a vállalkozásodról! Mivel foglalkozol pontosan?

Rendteremtő vagyok. Amikor úgy érzed, a lakásodban eluralkodott a káosz, nyomaszt az állandó rendrakás, nincs elég helyed, nos akkor jövök én, és közösen létrehozunk egy fenntartható rendszert az otthonodban.

Hogyan született meg a vállalkozásod ötlete, és miért éppen ezzel kezdtél el foglalkozni?

Valami mást, hozzám sokkal közelebb állót szerettem volna csinálni. Korábban főként értékesítéssel foglalkoztam, a kislányom születése után azonban elkezdett érlelődni bennem a Rend Művészetének terve. Mindig is olyan hivatást képzeltem el, ahol a tudásomon kívül nagy hangsúlyt kap a másikkal való személyes kapcsolat. Szeretek ráhangolódni a másik félre, megérteni őt és együtt dolgozni vele. A rendteremtés folyamata közben kialakul az ügyfél és közöttem egy bensőségesebb viszony. Ez nagyban segít, hogy könnyen haladjunk az előre megtervezett úton és tartós eredményeket érjünk el.

A honlapod, a Facebook oldalad mind azt a rendet és rendszerezettséget sugározza, amiről a vállalkozásod szól. Ilyen vagy a mindennapokban is? Van a rendnek számodra valamilyen többletjelentése is?

Az otthon területén kifejezetten rendkedvelő vagyok. Szeretem és igénylem is az átlátható, értelmes rendszereket. Könnyebbé teszik az életet, legyen az család, munka vagy bármilyen terület. Az egyik Facebook posztomban írtam is arról, hogy nálunk nem azért van rend otthon, mert mániákusan rámolok és nincs egyéb dolgom. Hanem azért, mert van egy kialakított rendszerünk. Tudom, hogy mi található otthon – ez evidensnek tűnik, pedig közel sem az -, és minek hol van a helye. Így bármikor képes vagyok rendet rakni, visszaállítani az ideális állapotot, hiszen megvannak a kapaszkodók hozzá.

Mit jelent számodra vállalkozónak lenni, milyen előnyeit és hátrányait tapasztalod az alkalmazotti léthez képest?

A szabadságot értékelem benne a leginkább. Azt, hogy a lehetőségekhez képest magam szabom meg a határaimat. Én osztom be a napomat, határozom meg a feladataimat, és tulajdonképpen rajtam múlik a siker. Nekem kell kitalálnom, hogy merre vezessen az út. Ez kifejezetten inspirál. A hátránya is éppen ez, a felelősségvállalás. Itt nincs kolléga vagy főnök, aki oka lehetne bármilyen negatív eseménynek, döntésnek.

A családod, környezeted mennyire támogatott a vállalkozás indításában? Be szoktad őket is vonni a munkádba, például előfordul, hogy egy rendetlenebb családtagnál vagy barátnál próbálsz rendet teremteni?

A közvetlen környezetem kifejezetten támogat. Bár a nálam idősebbeknek kissé megfoghatatlan, hogy mivel is foglalkozom. A rendteremtésnek ilyen keretek között nincsen hagyománya nálunk. Az elején lelkesen próbáltam rávenni a családtagokat, ismerősöket, hogy álljunk neki az otthonfrissítésnek, segítek! Be kellett azonban látnom, hogy a sikeresség kiindulópontja a rend iránti vágy megszületése és tudatosítása. Nem mindenki vágyik változásra.

Mit tartasz a legnagyobb sikerednek?

Nincsen „leg”. Inkább azt mondanám, hogy több szinten vannak sikereim. Amikor például az ügyfelem a kétnapos program után azt mondja, hogy „Igen, erre vágytam!” – ez siker. A rendteremtésnek azonban van még egy nagyon fontos és értékes hozadéka is: olyan helyre kerülnek a szelektált, feleslegessé vált holmik, ahol nagy szükség van rájuk. Halmozottan hátrányos helyzetű családokhoz juttatom el őket – ez a siker másik szintje.

Mi a legnagyobb nehézség vagy kihívás a vállalkozással kapcsolatban?

Nem volt elég csupán kitalálni és megvalósítani a Rend Művészetét. El is kell érnem a célcsoportomat, vagyis azokat a nőket, akiknek szüksége van a segítségemre. Ez egy teljesen új terület volt számomra, olyan, ahol nem voltak ismereteim. Nem volt kérdés, hogy tanulnom kell. Azt is tudtam, hogy a kezdő lépésekhez, információkhoz nincsen időm évekig főiskolára járni, hanem azonnal használható tudásra van szükségem. Ezért vagyok különösen hálás a MarketingMániának. Itt kezdtem el megismerkedni a marketinggel. Itt kaptam olyan szemléletmódot és gyakorlati segítséget, amit a mai napig kamatoztatok.

Miért szereted a MarketingMánia tanfolyamokat, mit nyújtanak a számodra?

Jól strukturáltak, gyakorlatorientáltak és valódi tudást adnak. A tananyagok nem száraz elméletből állnak, könnyen követhetőek és a lényegre koncentrálnak. Nagyon szeretem bennük, hogy működő példákkal segítik a munkámat, hiszem látom, hogyan csinálja más, és azt is megmutatják, hogyan nem kellene csinálnom. Kifejezett előny, hogy a megvásárolt tudásanyagot időkorlát nélkül használhatom. Ez nálam fontos szempont. Folyamatosan frissül a tartalom, nem avul el a tudás. Sokat nyom a latba, hogy akármilyen kérdésem van, bármilyen területen akadok is el, Gömöry Kati nem sajnálja az időt, teljes körű segítséget nyújt. Ezt a hozzáállást már többször megtapasztaltam, és számomra nagyon sokat jelent. Többek között ezért is választottam eddig 3 különböző tananyagát (Facebook Hirdetések online tréning, Facebook Poszt Stratégia online tréning, Email Marketing Dinamit online tréning).

Mesélj egy kicsit a szolgáltatásodról, hogyan tudsz segíteni az embereknek?

Komplett rendteremtő csomagokkal segítek azoknak a nőknek, akik nem találják a kiutat a lakásukban található összevisszaságból. Akik harmonikus, rendezett otthonra vágynak, de nem tudják, hogyan álljanak neki. Elfoglaltak, sem kedvük, sem idejük nincsen kitalálni, hogyan válhatna az otthonuk újra az igényeiknek és életstílusuknak megfelelővé. A 3 különböző program hasonló elven épül fel. A konzultációt követően átvizsgáljuk az adott területet, szelektálunk, újratervezünk és tárolunk. A cél, hogy visszavedd az irányítást az otthonod felett, és praktikusan, esztétikusan kialakított kacatmentes életteret hozzunk létre.

Hol lehet elérni téged? 

Örömmel látlak a honlapomon: www.arendmuveszete.hu, és a Facebook-oldalamon: https://www.facebook.com/arendmuveszete

Köszönöm az interjút!

 

One Response

  1. Takács Gergely szerint:

    Gratulálok, valóban nagyon szép, letisztult, igényes a honlapod, Nóra! El is mentettem a könyvjelzőim közé gyorsan, sok hasznos dolgot találtam a ,,Gondolatok” menüpontban! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük